Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash Ekibi Yeni Düzenlemeleri Tartıştı

Hong Kong’da düzenlenen Coingeek Konferansı’nda Bitcoin Cash madencileri ve Bitcoin Cash camiasının diğer üyeleri, Bitcoin Cash’in daha da fazla geliştirilmesi için blok ödüllerinin verilip verilmeyeceği konusunu tartıştı.

Panelde birçok yüksek profilli isim görüşlerini dile getirirken, bunların arasında Bitmain’in kurucu ortaklarından ünlü yazılımcı Jihan Wu, Bitcoin ABC’den Amaury Sechet, SBI Bits’den Jerry Chan ve Bitcoin Cash denince akla gelen belki de ilk isim olan ünlü yatırımcı Roger Ver de vardı. Blockchain projelerinin geliştirilmesi için yeni mühendislerin işe alınmasının konuşulduğu panelde ayrıca, Bitcoin Cash’in neden online alışverişler için büyük bir önem arz ettiği de değerlendirildi ve bu konuda da ciddi bir pazarlama çalışmasının yapılması gerektiği konuşuldu.

Bu bahsedilen şeylerin gerçekleştirilebilmesi için finansman sorunu bulunduğu da belirtilirken; bu konuda blok ödüllerinin yüzde 1’i ila 5’i arasındaki bir rakamın ayrılabileceği belirtildi. Tam olarak net bir rakam belirtilemezken, konu hakkındaki görüşlerin çeşitliliği de dikkat çekti. Ancak örnek vermek gerekirse eğer rakam yüzde 1 olursa; bu durum yaklaşık 650 bin dolarlık bir kaynağın aktarılacağı anlamına geliyor ki burada var sayılan şey; Bitcoin Cash değerinin bin 200 doların altına düşmemesi.

Amazon üzerinde satışlarda ve alışlardak kullanılabilme özelliği ile büyük bir sıçrama yapan ve kendini diğer e ticaret devi web sitelerinde göstermeyi umarak bu alanda kripto paralar arasında zirveye yerleşmeyi uman Bitcoin Cash; bünyesinde çalışan insanlara da Bitcoin Cash kullanarak maaş ödüyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz yıl bir tweet atan Bitmain kurucu ortağı Jihan Wu, şunları söylemişti:

”Bitcoin Cash camiası olarak bazı şeyleri öğrenmemiz gerekiyor. Diğer rakip olarak görülen koinler ile nefret ve ayrıştırıcı bir dil kullanarak etkileşime girmememiz gerekiyor. Onlar kötü, biz iyiyiz gibi bir şey yapmak çok yanlış olacaktır. Nefret edileni oynamak çok yanlış. Diğer koinleri kötü olarak göstermek daha da yanlış. Tek hedefimiz Bitcoin Cash’i daha da iyi yapmak olmalı.”

Bu yıl yapılan güncellemede sisteme eklenen yeni op codelar sayesinde daha iyi bir performans elde edilmişti. Konferansta tüm bu süreçler için gerekli blok zincir ödülleri yüzdesinin gerçekleşip gerçekleşmeyeeceğine karar verecek merciilerden birisinin de madenciler olduğu belirtiliyor.

Bu arada Coingeek Conference’ı düzenleyen Ayre Group CEO’su Calvin Ayre, bir tweet atarak şunları yazdı:

”Şu anda Bitcoin Cash üzerinde akıllı kontratlar etkin ve bu, şu anlama geliyor: Uygulama geliştirilmesi için başka bir yere gitme zorunluluğu ortadan kalktı.”

Bu arada aralarında Bitcoin.com’un da bulunduğu madencilik toplulukları, bu uğurda olumlu görüş bildirecek gibi duruyor. Ancak tam bir birlik sağlanabilmesi için, kurallar uyarınca oy çoğunluğunun en az yüzde 75 olması gerekmekte. Ayrıca konferansta, Timelock adı verilen çeşitli konseptler de masaya yatırıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment