Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash, Kredi Platformu Tarafından Kabul Edilecek

İsviçre merkezli itibari para kredi platformu Nexo, yaptığı açıklama ile Bitcoin Cash’i artık bir kredi kollaterali olarak kabul edeceklerini açıkladı.

Nexo’dan yapılan açıklamada BCH’ın artık itibari para ile takasa girebileceği ifade edilirken, yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

”Yaptığımız anketin ilk sonuçlarına göre, Bitcoin Cash’in kabul edilmesi yönünde ciddi bir istek var. Roger Ver ile Tiflis’te bir görüşme gerçekleştirdik ve Nexo’ya Bitcoin Cash’in katılımı hususunda anlaşmaya vardık.”

Nexo’nun Bitcoin Cash’i kabul etmesinin altında yatan ana sebebin, atılan tweette de belirtildiği gibi, Bitcoin Cash topluluğunun yoğun baskısı olduğu kabul ediliyor. Bir süredir kripto para formatında da krediler vermeye başlayan İsviçre merkezli kurumun, bu alanda yakaladığı hacmin ise şimdiye dek 1 milyar doları aştığını ifade ediliyor ki bu; hiç de fena bir rakam değil.

Bitcoin Cash’in de kullanım alanını arttırma çalışmaları kapsamında bu iş birliği kağıt üzerinde gerçekten oldukça başarılı bir şekilde kurgulanmışa benziyor. Nexo platformu tarafından verilecek kripto para cinsinden kredilerin ise, kripto para güvenlik platformu Bitgo tarafından güvence altına alınacağı ifade edildi.

Son dönemde yaptığı çıkış ve aldığı yatırımlar ile, kurumsal yatırımcıların sektöre gelmesini sağlamaya çalışan Bitgo, bu destek ile de önemli bir hamle yapmış oldu. Bitgo CEO’su Mike Belshe de, yaptığı açıklamada güvenlik sistemlerinin kripto para ekosisteminde şu anda en eksik parça olduğunu ifade etmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment