Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain’in Ürettiği Yeni Madencilik Teknolojisi Topluluktan Tepki Görüyor

Bundan bir süre önce Bitmain‘in yeni projesi olan AsicBoost’tan bahsetmiştik. ASIC ekipmanları üreten Bitmain, kripto para madenciliğinin daha verimli yapılabilmesi için böyle bir teknik geliştirdi.

Bitmain’in patentini almaya çalıştığı AsicBoost adlı teknoloji, kripto para topluluğundaki bazı kesimlerden ciddi tepki görüyor. Bitcoin ve Bitcoin Cash madenciliği yapan kişiler, bu teknik sayesinde çok daha iyi verim alabiliyorlar. Hatta eğer tüm şartlar idealse, bu tekniğin verimlilik oranını yüzde 20’ye kadar arttırdığı düşünülüyor.

Ancak bu teknoloji, Bitcoin ağına entegre edilmeye çalışılan SegWit güncellemesinin bir hayli gecikmesine yol açtı. Piyasadaki ASIC cihazlarının yarısından fazlasını Bitmain üretiyor ve bu da şirketin madencilik sektöründe ne kadar büyük bir paya sahip olduğunu anlatmaya yeter. ASIC cihazlarıyla Segregated Witness güncellemesi pek uyumlu olmadığı için de bu güncelleme sürekli olarak erteleniyor.

Bitmain, bu tekniği bazı yeni model madencilik cihazlarında kullanılabilir hale getirdi ve bu durum bir hayli ilginç. Çünkü bu teknoloji henüz doğru düzgün test edilmedi ve denenmedi.

Maden Havuzları

Bitmain’in attığı bu adım topluluktaki bazı kişilerden pek olumlu tepki görmedi. Hatta maden havuzlarından Slush Pool, bu tekniği kullanan madencileri kınayan bir açıklama yayınladı.

Şu anda Bitmain’in yeni teknolojisini kullanmak isteyen madenciler, yalnızca belli başlı birkaç maden havuzuna giriş yapabiliyorlar. Çünkü sektörde bu teknolojiyi destekleyen havuz sayısı bir hayli az (BTC.com ve Antpool).

Bu teknolojinin yayılması, Bitmain’in madencilik sektöründeki pozisyonunu daha da güçlendirmesi anlamına geliyor. Kripto para sektörünün her haliyle ‘merkezsiz’ olmasını isteyen kişiler de bu senaryodan pek memnun değiller.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment