Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash’e “İyi Niyetli” Yüzde 51 Saldırısı Düzenlendi

Guy Swann tarafından yapılan açıklamalara göre Bitcoin Cash ağındaki iki madenci, ağa yüzde 51 saldırısı düzenlediler.

Proof-of-Work (PoW) algoritmasıyla işleyen, yani büyük ölçüde kripto para madencilerine bağımlı bir şekilde hareket eden Blockchain ağlarına yüzde 51 saldırısı düzenlenebiliyor. Eğer ağdaki bir grup madenci ağdaki toplam hash oranının yüzde 50’sinden fazlasına sahipse ağdaki işlemlerin kontrolünü eline geçirebiliyor.

Yüzde 51 saldırıları genellikle kötü niyetli kişiler tarafından yapılıyor. Ancak Bitcoin Cash ağında gerçekleşen yüzde 51 saldırısının bambaşka bir sebebi var gibi görünüyor.

Bitcoin Cash ağında kimliği bilinmeyen bir madenci kendisine ait olmayan koinleri almaya çalıştı. Bunun sonucunda BTC.top ve BTC.com bir araya gelerek bu duruma önlem oldu.

Bitcoin Cash ağının en büyük iki maden havuzu olan BTC.top ve BTC.com, kimliği bilinmeyen bu madencinin kendisine ait olmayan koinleri almasını engelleyebilmek için ağa bir yüzde 51 saldırısı düzenlediler. Cryptoconomy podcastinin sunuculuğunu yapan Guy Swann, konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Kimliği bilinmeyen bu madenci söz konusu koinleri kendi başına almaya çalışınca BTC.top ve BTC.com bu durumdan haberdar oldu. Bir an önce harekete geçen bu iki grup ilgili işlemleri ortadan kaldırarak kendi işlemlerini ön plana attılar. Yani bu iki madenci kendilerinde başkasına ait olan iki işlemi ortadan kaldırıp yerine kendi işlemlerini koyma hakkını gördüler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment