Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood New York’ta Kripto Para Hizmeti Verecek

New York’taki kripto para yatırımcıları artık sektörün en popüler platformlarından Robinhood‘un kripto para uygulamasını kullanabiliyorlar.

Kaliforniya merkezli bir şirket olan ve kısa sürede kripto para sektörünün en popüler platformlarından biri haline gelen Robinhood, perşembe günü New York’taki yatırımcıları yakından ilgilendiren bir duyuru yaptı. Şirketin duyurusuna göre New York’taki vatandaşlar da artık Robinhood uygulamasını kullanarak hiçbir işlem ücreti ödemeden Bitcoin, Ethereum gibi koinleri alıp satabilecekler.

Robinhood’un böyle bir duyuru yayınlaması aslında bir süredir beklenen bir gelişmeydi. Şirket bundan yaklaşık dört ay önce New York Finansal Hizmetler Departmanı’ndan BitLicense almayı başarmış, böylece eyalet genelinde kripto para hizmeti sunmaya hak kazanmıştı. Şirketin geçtiğimiz günlerde yayınladığı duyurudan bir kesit şu şekilde:

“Şu anda Robinhood Crypto’da yedi farklı kripto paraya yatırım yapabilirsiniz: Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin SV, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin ve Dogecoin. Bunun yanı sıra hem bu koinlerin hem de bunlara ek 10 farklı koinin fiyat hareketliliklerini ve haberlerini takip edebilirsiniz.”

ABD’deki şirketler genelde New York’ta çalışmaktan kaçınıyorlar çünkü burada çalışmak için BitLicense’e sahip olmak gerekiyor. BitLicense almak için ise önce 5 bin dolarlık başvuru ücretini ödemek, daha sonra 45 bin dolarlık evrakları doldurmak gerekiyor. Bu veriler Jaron Lukasiewicz tarafından 2015 yılında açıklanmışlardı. Ancak Robinhood bu zorlu süreci aşmayı başardı ve böylece New York genelindeki kripto para yatırımcılarına hizmet sunma imkanı kazandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment