Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram’ın TON Ağı Bu Yılın Üçüncü Çeyreğinde Hazır!

Anlık mesajlaşma platformlarından Telegram, kendi geliştirdiği Telegram Open Network (TON) için yeni bir programlama dili geliştirdiğini açıkladı.

Şu anda dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olarak gösterilen Telegram, Fift adlı yeni bir programlama dili geliştirdi. İnsanlar bu dili kullanarak TON’daki Blockchain tabanlı akıllı kontratları yönetebilecek ve TON Virtual Machine (TVM) üzerinde çalışma yapabilecekler.

Telegram, akıllı kontratlar ile TVM arasında bir bağlantı kurarak bu iki teknolojinin bir arada çalışabileceği bir mekanizma yaratmayı başarmıştı. Akıllı kontratlardan kendisine aktarılan kodları uygulayan TVM; bu sayede kendisine gelen tüm mesajları çözümleyebiliyor, yeni mesajlar üretebiliyor ve mevcut verileri değiştirebiliyor.

Telegram tarafından yayınlanan açıklamaya göre Fift adlı bu yeni programlama dili, TON Virtual Machine üzerinde çalışmalar yapmak ve bu teknolojiyle etkileşime geçmek için kullanılabilecek.

Konu hakkında yapılan açıklamalarda TON platformunun ne zaman yayınlanacağı ile ilgili de bazı bilgiler yer alıyor. Telegram, yayınladığı bu duyuruda TON’u bu yılın üçüncü çeyreğinde kullanıma açmak istediğini belirtiyor. İnsanlar TON platformunda tıpkı Ethereum ağında olduğu gibi birbirinden farklı merkezsiz uygulamalar kurabilecekler.

Günümüzde 200 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren ve geçtiğimiz yıl düzenlediği iki adet ilk dijital para arzı (ICO) ile 1.7 milyar dolar değerinde yatırım toplayan Telegram’ın TON platformu pek çok kişi tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment