Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash’in Hash Oranında Neler Oluyor?

Kripto para takipçileri geçtiğimiz günlerde Bitcoin Cash’in hash oranında bazı garip değişiklikler fark etmişlerdi.

Sektörün önde gelen şirketlerinden BitMEX, Bitcoin Cash’in hash oranının neden bu kadar fazla değişkenlik gösterdiğini öğrenebilmek için yeni bir araştırma yaptı.

Durum Ne?

Bitcoin Cash’in hash oranı son zamanlarda ciddi oranlarda değişkenlik göstermeye başladı.

BitMEX tarafından yapılan araştırmalara göre Bitcoin Cash’in hash oranındaki “yüksek volatilite seviyesi”, çoğu BCH kullanıcısının kafasında soru işaretlerine yol açtı:

Bitcoin Cash’teki bu volatilite seviyesi yüzünden belli başlı dönemlerde ağda işlem yapmak riskli olmuş olabilir. Ama bizim görüşümüze göre ortada büyük bir durum yok.

Bitcoin Cash ağındaki blokların kazım sürelerine bakıldığında görülüyor ki bloklar arasındaki zaman farkı “Bitcoin’e kıyasla daha değişken” duruyor. Bitcoin Cash kullanıcılarını asıl endişelendiren şey ise bu zaman farkının normalden çok daha “organize” duruyor olması ki bu, bazı kullanıcıların olası bir manipülasyon durumundan şüphelenmesine yol açtı. Ancak BitMEX ortada böyle bir durum olmadığını düşünüyor.

Zaman damgalarında herhangi bir manipülasyon veya daha farklı bir madencilik stratejisi göremedik. Belki de bu durum her zaman en karlı blokları kazmak için tasarlanmış olan otomatik sistemlerden kaynaklanıyordur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment