Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar (XLM) Fiyatı Neden Yükseldi?

Piyasanın en büyük kripto paralarından biri olan Stellar (XLM) geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde ciddi miktarlarda değer kazandı.

Coinmarketcap verilerine göre neredeyse yüzde 10 oranında artış yaşayan XLM’nin fiyatı 0.07 dolara kadar yükseldi.

Niye Yükseliyor?

Stellar (XLM) fiyatının tam olarak neden yükseldiğini söylemek güç olsa da bu artışı tetiklemiş olabilecek birkaç gelişmeden bahsedebiliriz.

Öncelikle Stellar bundan kısa bir süre önce enflasyon programına son verdiğini, XLM’nin özellikle sınır dışı ödemelerde artık daha kullanışlı olacağını açıkladı.

Normalde Stellar ağındaki toplam arz miktarı her yıl yüzde 1 oranında artıyor, bu arzın bir kısmı ağ içerisindeki bir oylama süreciyle hissedarlara dağıtılıyordu.

Stellar ekibi bu modelin artık değişmesi gerektiğine karar verdi ve işlem ücretlerini hissedarlara dağıtmaktansa bunları doğrudan yakmayı tercih etti. Stellar ağındaki arz miktarı bu yeni sistem doğrultusunda bir süre boyunca sabit kalacak ancak bu protokol istendiği zaman değiştirilebilecek.

Stellar ekibinin son zamanlarda attığı bu ve buna benzer adımlar XLM yatırımcılarını sevindirmiş olabilir. Ancak XLM fiyatının bu gelişmelerden daha ne kadar etkileneceği belirsiz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment