Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Çıkacak mı, İnecek mi?

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz gece boyunca yüzde 2 oranında değer kaybederek 9 bin 200 dolar seviyesine geriledi.

Şu anda sektördeki pek çok kripto para yorumcusu Bitcoin’in önümüzdeki günlerde ne gibi bir grafik çizeceğini tahmin etmeye çalışıyor. Kimileri Bitcoin’in 10 bin doların üstüne çıkacağını düşünürken kimileri fiyatın yeniden 9 bin altına ineceği görüşünde.

Yükselebilir mi?

Bitcoin fiyatının yükselişe geçmesi şu an için zor olsa da gayet mümkün görünüyor. Bazı analistlerin de ifade ettiği üzere piyasadaki boğalar henüz tam anlamıyla gitmiş değiller.

CryptoFibonacci gibi bazı analistler Bitcoin fiyatının kısa vadede düşebileceğini ancak bu düşüşün çok uzun soluklu olmayacağını düşünüyorlar. Bu analistlerin yorumlarına göre Bitcoin’in temelleri şu an için sağlam görünüyor.

Bitcoin fiyatı eğer üzerindeki satış baskısını atmayı başarır ve yeniden yükselişe geçerse öncelikle 10 bin dolar barajını geçecektir. Bazı analistlere göre Bitcoin’in o aşamadan sonraki hedefi 12 bin dolar olabilir.

Bitcoin’in kesin olarak yükseleceğini söylemek elbette mümkün değil ancak yatırımcıların şu anda piyasa genel olarak güvenle yaklaştıklarını söyleyebiliriz. Korku ve açgözlülük grafiğine baktığımızda yatırımcıların şu anda gayet stabil bir durumda olduklarını görüyoruz.

Düşebilir mi?

Kripto para piyasasının şu an için tam olarak hangi yöne gideceği belli değil. O yüzden Bitcoin fiyatının düşmesinin de gayet mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

Bazı analistler Bitcoin’in geçtiğimiz sefer yaşadığı düşüşün etkilerinin hala tam olarak geçmediğini ve Bitcoin’in üstündeki satış baskısının hala bitmediğini ifade ediyorlar. Bitcoin’in bu baskıdan kurtulabilmesi için kısa vadede düşüş yaşaması gerekebilir.

Kaynak: Datamish

Şu anda piyasada bu tarz bir düşüşü tetikleyebilecek şeylere baktığımızda özellikle BitMEX’in vadeli işlemlerindeki tasfiyeler dikkat çekiyor. Geçtiğimiz saatlerde 38 milyon dolarlık yüksek kaldıraçlı uzun pozisyon tasfiye edildi ki bu, yatırımcıların fikir değiştirmeye başladıkları anlamına gelebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment