Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’dan Dev Bitcoin Madenciliği Hamlesi!

Görünüşe göre Rusya, Bitcoin madencilik sektörünü Çin veya ABD’nin ellerine bırakmaktan vazgeçti ve bu konuda adım atmaya karar verdi. Ülkenin en büyük internet firmalarından birisine bağlı olan Rus Madencilik Şirketi, devasa yeni bir veri merkezi inşa etmeye başladığını duyurdu.

Bitmain’e Rakip Geliyor

Planlanan madencilik şirketinin ”gezegendeki en büyüklerden birisi” olacağı belirtildi. Aslında bu durum madencilik firması Bitmain’in Teksas içerisinde açacağı büyük tesisini açıklamasından hemen sonra gelerek rekabet söylentilerini daha da güçlendirdi.

RBC kaynğının aktardığı bilgiye göre Rus madencilik firması Karelia bölgesinde yeni bir tesis açacak ve eski metal fabrikasını direkt olarak Bitcoin madencilik tesisine dönüştürecek. Firma CEO’su Dmitry Marinichev konu hakkında yaptığı açıklamada bu tesisin 2017 yılında yapılan ve 43 milyon dolar toplanan ICO ile destekleneceğini ve finanse edileceğini duyurdu.

Bitmain’in Teksas içerisinde kuracağı tesis için Peter Thiel gibi bir grup özel yatırımcıdan 50 milyon dolar topladığı belirtilmişti. ICO’dan elde edilen bütün gelir Rus tesise aktarılırsa bunun da 40 milyon dolarlık dev bir tesis olacağı öngörülebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment