Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Küresel CO2 Emisyon Miktarı Ne Kadar?

23 Temmuz tarihinde Uluslararası Enerji Ajansı tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) madenciliği yılda 10 ile 20 metrik ton karbondioksit üretimine yol açmakta. Bu miktar enerji ile ilgili küresel karbondioksit emisyonunun ise %0.03’ü ile %0.06’sına denk gelmekte.

Bitcoin Neredeyse İrlanda’nın İki Katı Enerji Harcıyor

Raporda yer alan verilere göre fiyat ve hash rate konusunda yaşanan güncel artış, Bitcoin ağına akın eden madencileri de yükselişe geçirdi ve 2019 yılının ilk ayındaki enerji tüketimi şimdiden 29 TWh gibi etkileyici bir miktara ulaştı. Bu da İrlanda’nın bir yılda tükettiği enerji miktarı olan 26 TWh’den daha fazla.

Bitcoin’in yıllık enerji tüketimi 20 TWh ile 80 TWh arasında değişiyor. Lider kripto para birimi kağıt üzerinde İrlanda’nın senelik enerjisinden daha fazla enerji tüketiyor olsa da, bu yine de elektrikli araçların kullandığı 58 TWh miktarındaki yıllık tüketimin hala gerisinde kalıyor.

Bitcoin özellikle kullandığı enerji ve çevreye verdiği zarar ile birçok kişinin eleştirisine maruz kalmıştı ancak yeni kurulan doğa dostu enerji üretim ve Bitcoin madencilik tesisleri sayesinde bu eleştiriler ve çevreye verilen zarar da azalmaya başladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment