Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat: Sahtekarlar Bu Sefer Regülatörleri Taklit Etmeye Başladı!

Kripto para sahtekarları ve dolandırıcıları genellikle belirli kripto para projelerini taklit ederek para kazanmaya çalışsa da, bu sefer hedefi oldukça değiştirmiş gibi gözüküyorlar. FT Adviser kaynağının aktardığı bir habere göre İngiltere’nin finansal regülatörü FCA’nın başı kendisini taklit ederek insanları dolandırmaya çalışan bir grup ile belaya girdi. İddiaya göre sahtekarlar bir dizi e-posta atarak insanları FCA’nın kripto para yatırımına yatırım yapmaya ikna etmeye çalışmakta.

E-posta içerisinde kripto para birimleri ile ilgili bu yatırımın ”garanti kazanç getireceği” vurgusu da bulunuyor. FCA’nın kendi logosunu ve sembollerini içeren e-postada Bitcoin’in hala 20.000 dolarlık rekor seviyesinden hala çok uzakta olduğu ancak bazı uzmanların hala bunun 2020 yılına kadar çok daha yüksek seviyelere çıkabileceğini vurguladığı belirtilmekte.

Daha sonra ise mailin en altında yer alan ”buraya tıklayın” butonu ile insanlar sahte siteye çekilmekte. FCA konu hakkında yaptığı açıklamada ilgili e-posta konusunda soruşturma başlattıklarını ve bunun kendilerinden bağımsız olduğunu dile getirdi. İngiltere’nin finansal regülatörü buna ek olarak insanlara bu tür reklamlara ve maillere karşı dikkatli olmaları gerektiğini ve FCA’nın asla böyle bir mail atmayacağını, herhangi bir şekilde para veya yatırım teklifinde bulunmayacağını hatırlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment