Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Çocuklara Özel Goosebumps Kitap Serisine Girdi – Ağaç Yaşken Eğilir

Bitcoin‘in şu sıralar en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden birisi şüphesiz ki daha fazla kişiye yayılmak ve daha fazla bilinirlik kazanmak. Ne kadar kurumsal firmalar bu işin temel noktası olsa da, aslında çocuklar da kripto para birimleri ve blockchain konusunda önemli bir rol oynayabilir. Yapılan bir çok araştırmada da ortaya konulduğu gibi, y kuşağı diğer üst nesillere göre kripto paralara daha fazla yatkınlık göstermekte. Peki ya y kuşağından da yeni bir nesil olan günümüz çocukları Bitcoin konusunda ne durumda?

Bugün popüler bir sosyal platform olan Reddit üzerinde bir kullanıcının paylaştığı bir gönderiye göre, Bitcoin çocuk okuma kitaplarına kadar giriş yaptı. R. L. Stine tarafından başlatılan ”Goosebumps” isimli korku temalı çocuk kitaplarından birisinde Bitcoin hakkında ilginç bir diyalog yer almakta.

İlgili kısımda iki çocuğun konuşmaları ve Sam isimli çocuğun birden ahşap ve ağır bir sandık çıkarıp, hemen onu açmaya kalkışması yer alıyor. Daha sonra Sam, ”Dostum, eminim bu şey altın ve elmas ve bitcoinlerle doludur” cümlesini kurunca, Sonny onu ”Bitcoinler birer kripto – para birimidir” şeklinde düzeltiyor.

”Onlar gerçek madeni para değil, sadece sanal paralar. İlk olarak madencilik diye bilinen bir süreçle başlıyor ve daha sonra ise…”

Bitcoin ve kripto para birimlerinin çocuk kitabı serilerine bile girmesi, pozitif bir haber olarak yorumlanabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment