Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomist Roubini: Bitcoin Gerçek Anlamda Merkeziyetsiz Değil ve Buterin Ethereum’un Diktatörü

Ekonomist Roubini yine kripto para birimleri ve Bitcoin ile ilgili yaptığı açıklamalar ile gündeme geldi. Roubini bu defa Bitcoin ağının gerçek anlamda merkeziyetsiz olması kavramına saldırdı ve madencilerin ve düğümlerin sadece bir kaç önemli oyuncunun elinde bulunduğuna dikkat çekti.

New York Üniversitesine bağlı Stern School of Business bünyesinde profesörlük yapan ve ünlü bir ekonomist olan Roubini, kripto para sistemi ile ilgili bir kritik tweet daha attı ve merkeziyetsizliğe dikkat çekti. Profesör spesifik olarak Bitcoin’in bir eşitsizlik sistemi olduğunu vurguladı ve Ethereum‘un Vitalik Buterin tarafından diktatörlük ile yönetildiğini ifade etti.

Roubini kripto paralardaki merkeziyetsizliğin bir efsane olduğunu ve bu sistemin Kuzey Kore’den bile daha merkezi olduğunu belirtti. Kendisine göre madenciler merkezi, borsalar merkezi ve geliştiriciler de merkezi diktatörler. Diktatör örneği olarak da Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’i öne süren Roubini, Bitcoin için olan Gini katsayısının ( Gini katsayısı, bir ülkede milli gelirin dağılımının eşit olup olmadığını ölçmeye yarayan bir katsayıdır)  Kuzey Kore’den bile beter olduğunu vurguladı.

Söz konusu açıklama Twitter üzerinde büyük etki yaptı ancak henüz Buterin veya BTC geliştiricilerinden bir cevap gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment