Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Coinrail’e Yapılan 40 Milyon Dolarlık Saldırı Yüzünden Düşmüş Olabilir Mi?

Güney Koreli kripto para borsası olan Coinrail, resmi internet sitesinde yaptığı duyuruya göre dün bir saldırıya uğradı. Platformda yer alan kripto paraların %70’inin güvende olduğu söylenirken, paraların üçte ikisinin dondurulmuş olarak korunduğu fakat üçte birinin tamamen kaybedildiği söylendi.

Kore Ulusal Polis Ajansı gerçekleşen saldırının geri kalanını araştırırken Coinrail tüm kripto paraları soğuk cüzdanlara aktardı. Borsa, kullanıcıların mümkün olan en kısa sürede en güncel bilgiler hakkında haberdar edileceğini söyledi.

Ayrıca bir Blockchain hizmeti olan Pundi X, Medium üzerinde paylaştıkları bir yazıda siber saldırıya maruz kalan Coinrail’e yardım edeceğini açıkladı. Yaklaşık olarak 2.6 milyar NPXS koini, Ethereum tabanlı ve merkezli olmayan IDEX’e aktarıldı. Hem Coinrail hem de Pundi X, oluşacak fazla hasarı azaltmak adına IDEX’in bu paraları dondurmasını talep etti. Saldırıda kullanılan adresin ismi ise “Fake_Phishing1432” olarak açıklandı.

Kripto para kullanıcıları gerçekleştirilen bu siber saldırının nedeninin kripto paraların fiyatlarının hızlı bir şekilde inmesiyle alakalı olduğunu düşünüyorlar. En iyi 10 kripto para birimi şu anda kırmızı renklere bürünmüş bir halde. Örnek olarak EOS son 24 saatte %15’lik bir düşüş yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment