Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Coinrail Yüzünden Değil Panik Satışları ve Manipülasyonlar Yüzünden Düşüyor

Bitcoin’in fiyatını düşürme hevesindeki satıcılar, ana akım ve kripto para birimleri odaklı medya, Güney Kore’de yer alan önemsiz ve inanılmaz derecede küçük çaplı bir kripto para borsası olan Coinrail’i fiyatları manipüle ettiklerine dair suçlamaya oldukça hevesli. Öyle ki Coinrail’in siber saldırıya uğraması, herhangi bir suçlamaya sebep değil. Fakat piyasa manipülatörleri ve panik satıcıları bir anda suçlamaya başladılar bile.

Panik Satışı Başladı!

Uzun vadeli bir ticaret döneminden sonra kripto para piyasasında yer alan balinalar, toplam piyasa hacmindeki 42 milyar dolarlık bir parçayı bir anda koparıp aldılar. Bitcoin şu anda içinde bulunduğumuz yılda %50’den fazla bir değer kaybetti.

Ana akım ve kripto para birimleri odaklı medyanın büyük çoğunluğu, daha önce kimsenin adını dahi duymadığı, ticaret hacimlerine göre 90. sırada yer alan Güney Koreli bir kripto para birimi borsası olan Coinrail’i suçlamaya başladı.

Suçlu olan Coinrail değil, suçlu olan panik satıcıları.

Singapur’daki Oanda Corp.’da Asya Pasifik ticaret müdürü olan Stephen Innes, Bloomberg’e şunları söyledi:

” Bu durum A’nın başına geldiyse B’nin de başına gelebilir, C’nin de başına gelebilir. Böyle olunca insanlar panikliyor çünkü birileri satış yapıyor. Piyasalar, özellikle perakende hesaplar ile çok cılız bir şekilde işlem görüyor. Bu kişiler içinde bulundukları pozisyonlardan gerçek anlamda korkuyor olabilir. Pazarı önemli ölçüde hareket ettirmek aslında çok da para gerektirmiyor. “

Düşük likidite gerçekten de kripto para piyasasının en büyük problemlerinden bir tanesi. Çünkü tek bir hesap, bitcoin fiyatının veya diğer başka kripto paraların fiyatlarınıb dramatik bir şekilde manipüle edilmesine olanak tanıyor. Yaklaşık olarak 1000 BTC ile bir panik satışı dalgalanması oluşturmanız ve piyasayı alt üst etmeniz mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment