Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cuma Günü Sert Bir Fiyat Hareketi Yaşayabilir

Bitcoin fiyatı son bir hafta içerisinde %10 değer kaybetse de fiyatın 8.700 dolardaki destekten döndüğü ve yavaş yavaş toparlandığı görülüyor. 9.000 doları ve devamında 10.000 doları hedeflediği bilinen lider kripto para birimi söz konusu toparlanmasına rağmen önümüzdeki günlerde sert bir kayaya çarpabilir ve fiyatta yeniden düşüş gelebilir.

CME’deki Bitcoin Sözleşmelerinin Vadesi Doluyor

Bunun temel sebebi ise daha önceki tarihlerde de fiyat üzerinde etkisi bulunduğunu kanıtlayan CME’nin Bitcoin türev ürünlerinin %50’sinin vadesinin Cuma günü doluyor olması. Platformdaki açık Bitcoin pozisyonlarının sayısı yakın tarihte rekor kırmış ve aslında CME’nin piyasaya yönelik etkisi de bu bağlamda artmıştı. CME’de şu an için 420 milyon dolar değerinde açık Bitcoin pozisyonu bulunuyor ve bunların yarısı yani yaklaşık olarak 210 milyon dolarlık sözleşmenin vadesi Cuma günü doluyor.

Aslında sadece Bitcoin vadelileri değil aynı zamanda Bitcoin opsiyon sözleşmelerinin bazılarının da vadesinin dolacağı ortaya çıktı.

Bitcoin vadelilerinin ve opsiyon sözleşmelerinin sürelerinin dolması, daha önce fiyatta sert düşüşleri beraberinde getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment