Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ekonomist Uyardı: Bitcoin’de Düşüş Süreci Başladı mı?

Ekonomist Henrik Zeberg Bitcoin fiyatının önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yarı yarıya, hatta daha fazla düşebileceğini düşünüyor.

Bitcoin bir süredir 8 bin 800-9 bin dolar aralığında seyrediyor. Adeta iki arada bir derede kalan Bitcoin’in bir sonraki durağının neresi olacağını kimse bilmiyor. Bazı analistler Bitcoin’in 9 bin doların üstüne çıkıp yeniden 10 bin dolara doğru ilerleyeceğini söylüyorlar. Bazı analistlerse Bitcoin’in “uzun bir süre boyunca 10 bin dolara çıkmayacağını” söylüyorlar.

Korkutan Tahmin

Henrik Zeberg’in yaptığı Bitcoin tahmini ise çok daha iddialı. Çünkü onun görüşlerine göre Bitcoin yalnızca 10 bin dolara çıkamamakla kalmayacak, bunun üstüne bir de 2 bin doların altına inecek.

Zeberg Bitcoin ile ilgili bu görüşlerini bundan birkaç hafta önce dile getirmişti. Twitter üzerinden bir paylaşım yapan Zeberg Bitcoin için temmuz ayında 1760 dolar hedefini vermişti.

Zeberg geçtiğimiz gün yaptığı bir paylaşımda bu tahminini yineledi. Bitcoin fiyatındaki hareketlilikleri takip eden Zeberg, kendisinin bahsettiği düşüş sürecinin başlamış olabileceğini dile getirdi.

Yükselişe Geçecek

Henrik Zeberg Bitcoin fiyatının 8 bin 800 dolardan 1760 dolara kadar düşeceğini söylüyor. Bunun epey ‘iddialı’ bir tahmin olduğu söylenebilir. Fakat Zeberg’in bu tahmini aslında kıyamet senaryosu olarak yorumlanmamalı.

Zeberg Bitcoin’in 1760 dolara kadar düşeceğini düşünüyor düşünmesine ama bu  fiyatın daha sonra yükselişe geçmeyeceği anlamına gelmiyor. Hatta Zeberg’e göre Bitcoin 1760 dolara kadar düştükten sonra fiyatın yeni bir rekora doğru koştuğunu göreceğiz. Kendisi bu noktada Bitcoin için 30 bin doların üstüne işaret ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment