Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın Ortağı MoneyGram Uber ile Ortaklık Kurdu!

Ripple’ın ortaklarından biri olan MoneyGram Uber ile yeni bir anlaşmaya imza attı.

Dünya genelinde on milyonlarca kullanıcısı olan Uber günümüzde 80’den fazla ülkede hizmet veriyor. Business of Apps verilerine göre bu ülkelerde Uber ile her gün 14 milyondan fazla yolculuk yapılıyor. Uber bu yolculuklar sayesinde yılda 10 milyar dolardan fazla gelir elde ediyor.

On milyonlarca kişi tarafından kullanılan bu uygulama aynı zamanda milyonlarca kişinin gelir kapısı oldu. Dünya genelinde neredeyse 4 milyon Uber şoförü olduğu ve aylık ortalama kazançlarının 364 dolar olduğu düşünülüyor.

MoneyGram ile Anlaştı 

Uber şoförlerinin çok büyük bir kısmını göçmenler oluşturuyor. Başka bir ülkeye göç edip orada iş bulmak zorunda kalan insanlar çareyi Uber şoförlüğü yapmakta buluyorlar.

U.Today’in aktardığı bilgilere göre ABD’deki Uber şoförlerinin hemen hemen %25’i buradan kazandıkları parayı başka bir ülkeye göndermek zorunda kalıyorlar. Başka bir deyişle, bu insanlar ABD’de kazandıkları parayı başka bir ülkede olan ailelerine gönderiyorlar.

Bu da Dünya genelindeki birçok Uber şoförünün yurt dışına havale yaptığı anlamına geliyor. MoneyGram tam olarak bu noktada devreye giriyor. 200’den fazla ülkede kullanılabilen MoneyGram, insanların normalden çok daha etkili bir şekilde havale yapmalarını sağlıyor. Ripple’ın teknolojisini de kullanan MoneyGram ile eşten-eşe (P2P) ödeme yapılabiliyor. Bu sayede işlemler hem daha ucuza mal oluyor hem de daha kısa süre içerisinde tamamlanıyor.

ABD, Avustralya, Birleşik Krallık ve Kanada gibi ülkelerde Uber’den para kazanan (Uber, Uber Eats, Uber Freights, Uber Works dahil) insanlar artık ailelerine para gönderirken MoneyGram’in hizmetlerinden faydalanabilecekler. Hem de indirimli olarak. MoneyGram CEO’su Alex Holmes bu ortaklığı şöyle yorumluyor:

Uber’den para kazanan insanların birçoğu geride evine, ailesine para göndermeye çalışıyor. Uber ile kurduğumuz ortaklık sayesinde bu insanlara hizmet verebileceğiz. Uber’in kullanıldığı birçok ülkede zaten MoneyGram uygulaması da kullanılıyor ve insanlar MoneyGram markasını seviyorlar. Bu insanlara özellikle Kovid-19’dan kaynaklanan bu zorlu süreçte yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz.”

Basın duyurusunu buradan okuyabilirsiniz.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment