Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cüzdanı Electrum Apple Güncellemesinden Kaynaklanan Sorunu Giderdi

Teknoloji devi Apple, bilgisayar sistemlerinde kullandığı MacOS sistemi için yeni bir güncelleme yayımladı ancak bu durum, Bitcoin (BTC) cüzdanı Electrum yazılımı olumsuz etkiledi. Electrum tarafından yakın zamanda yapılan yeni bir paylaşımda ise problemin çözüldüğü açıklandı.

Apple, özellikle piyasaya sürdüğü cihazlarında kullanılan yazılımlarına sık sık ve ücretsiz yazılım güncellemeleri yayımlaması ile bilinen bir şirket. Dev teknoloji firması, bilgisayar ürünleri için geliştirdiği MacOS işletim sistemi için de yakın zamanda bir güncelleme yayımladı. Ancak yeni yayımlanan güncelleme sonrası bir Bitcoin cüzdanı yazılımı olan Electrum üzerinde çeşitli uyumluluk sorunları yaşandığı fark edilmişti.

Electrum yetkililerinden Apple sorunu için yama hamlesi

Apple, MacOS sisteminde kullanacağı Big Sur isimli güncellemesinin beta sürümünü bu yaz bitmeden geliştiricilere açtı. Ancak güncellemeyi yükleyen geliştiriciler tarafından Electrum cüzdanının bozuk bir şekilde çalışmasına neden olan bir sorunu fark edildi. Soruna yönelik bir duyuru ise daha sonra geliştiricilerin kullandığı bir platform olan Github’da paylaşıldı.

Oldukça eski ve popüler bir Bitcoin cüzdanı yazılımı olan Electrum’da yaşanan sorun, çok fazla kullanıcının yazılımı kullanması sebebiyle fazla kişiyi etkiledi. Sorunun ortaya çıkmasından sonra sorunu düzeltecek bir yama üzerinde çalışıldığı bilinirken müjdeli haber 18 Kasım’da Electrum’un resmi Twitter hesabından paylaşıldı.

Twitter üzerinden paylaşılan duyuru ile şöyle bir açıklama yapıldı: “Yeni Electrum güncellemesi: 4.0.5. MacOS Big Sur güncellemesi ile ortaya çıkan hatayı giderir…

Edinilen bilgilere göre güncelleme sonrası ile ortaya çıkan sorun, Apple’ın Electrum’un da kullandığı bir kodlama dili olan Python’a yönelik sistemsel yaklaşımını değiştirmesi ile alakalıydı. Geliştiricilerin bu kodlama dilini kullanan eski Electrum sürümünün incelenmesi ışığında bir çözüme ulaştıkları da paylaşılan detaylar arasında.

Teknoloji devi Apple, yakın zamanda yeni bir açıklama yaparak 2013 yılında lansmanını yaptığı iPhone 5c cihazını “çok eski” sınıflandırmasına almıştı. Apple’ın güncelleme dostu bir şirket olmasının yanı sıra uzun süre satışının yapılmadığı cihazları bu sınıflandırmaya koyarak güncelleme ve teknik destek sağladığı cihaz yelpazesini kademeli olarak daralttığı biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!