Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusu: Bitcoin de Ethereum da Merkezsiz Değil

Ethereum‘un kurucularından Gavin Wood, yeni bir röportaj vererek kripto para piyasasındaki Bitcoin ve Ethereum gibi koinlerin aslında merkezsiz olmadıklarını söyledi.

Kripto paralar çoğunlukla merkezsiz olmalarıyla, kullanıcılara belli oranda gizlilik ve özgürlük sunmalarıyla tanınıyorlar. Ethereum’un kurucularından Gavin Wood ise kripto paraların bu ilkelerden bazılarına sadık kalmadıklarını düşünüyor.

Kripto para sektörünün büyük ölçüde kutuplaştığını ve adeta küçük gruplara ayrıldığını söyleyen Wood, sektörün günümüzde epey ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğuna inanıyor. Bunları Longhash ile yaptığı röportaj sırasında dile getiren Wood şu yorumları yapıyor:

“Milliyetçilik mi, kutuplaşma mı; ne derseniz deyin. Sektör resmen kabilelere ayrıldı ve insanlar artık kripto paraların teknik özelliklerine bakmıyorlar.”

Ethereum’u kurmaya çalıştıkları zamanlardan bahseden Wood, o dönemlerde Bitcoin destekçilerinin Ethereum’u bir “zaman kaybı” olarak gördüklerini belirtti. Wood’a göre aradan birkaç yıl gelmişken Ethereum destekçileri de şimdi diğer kripto paralara aynı şekilde yaklaşıyorlar.

Bunların yanı sıra merkezsizlik kavramını ele alan Wood bu ilkeye de pek sadık kalınmadığını vurguladı. Bitcoin’in dahi küçük bir grup insan tarafından yönetildiğini söyleyen Wood şöyle ekledi:

“Bitcoin ağına girebilen, kısaca Bitcoin’deki veri havuzuna erişim sağlayabilen herkes Bitcoin’i yönetiyor sayılır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment