Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novogratz: Dünyayı Bitcoin Değil Web 3.0 Değiştirecek

Mike Novogratz Bitcoin‘in yalnızca bir değer saklama aracı olduğunu ve dünyayı değiştirecek güce sahip olmadığını söyledi.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz geçtiğimiz gün ConsenSys tarafından düzenlenen bir etkinliğe katıldı ve kripto paraların günümüz dünyasındaki rollerinden bahsetti.

Öncelikle Bitcoin’in geleceğiyle ilgili bazı tahminlerini paylaşan Novogratz, Bitcoin fiyatından epey umutlu olduğunu belirtti. Piyasanın en büyük koini olan Bitcoin’in önümüzdeki yıllarda ciddi bir çıkış yakalayacağını düşünen Novogratz, fiyatın 2020 tarihinde 20 bin dolar seviyesine kadar ulaşabileceğine inanıyor.

Bitcoin’in zamanla büyüyeceğini ve daha fazla insanın Bİtcoin kullanacağını düşünen Novogratz, Bitcoin’in kullanım alanıyla ilgili de konuştu. Bitcoin’in başlıca bir değer saklama aracı olduğunu ve bu bağlamda altınla kıyaslanabileceğini söyleyen Novogratz, Bitcoin’in dünyayı değiştirecek güce sahip olmadığını düşünüyor.

Novogratz’e göre bu kadar büyük bir değişikliği ancak web 3.0 gibi şeyler getirebilir. Web 3.0 ile birlikte veri akışının tamamen değişeceğini ve yepyeni, merkezsiz sistemler görmeye başlayacağımızı vurgulayan Novogratz Bitcoin’in bu yeni dünyada önemli bir rol oynayacağına inanıyor.

Bitcoin’in bu yeni dünyada değer saklama aracı olarak kullanılacağını düşünen Novogratz, diğer koinlere de belli başlı görevler değişeceğini söylüyor. Ancak Novogratz’e göre bu aynı zamanda çok fazla koinin değer kaybetmeye başlayacağı, işlevsiz kalacağı anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment