Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Destekçisi Adayın Arjantin Seçimlerini Kazanması Fiyatta Yükselişi Tetikledi!

Bitcoin (BTC) destekçisi olarak bilinen Javier Milei, Arjantin’in yeni cumhurbaşkanı oldu.

Ekonomik sıkıntıların yüksek olduğu ve enflasyonun bir dönem aşırı seviyelere ulaştığı Arjantin’de Bitcoin destekçisi başkan adayı Javier Milei, Sergio Massa’nın %44 oyuna karşılık %56 oy alarak 2. tur seçimlerini kazandı ve yeni Cumhurbaşkanı oldu. Milei, ön seçimleri de %32’lik bir oy oranı ile lider bitirmişti.

Aşırı sağcı liberal bir iktisatçı olduğu belirtilen Milei, Bitcoin destekçisi olmasına rağmen ülke politikasında kripto para birimleri değil tam dolarizasyon yer alıyor.

Mieli, seçimin ardından yaptığı açıklamada şu cümleleri kullandı:

Çökül modelinin sonu geldi, artık geriye dönüş yok.

Hafta sonunun genelinde yatay seyrine devam eden Bitcoin, Milei’nin seçimi kazanma olasılığının artmasıyla birlikte yükselişe geçti. Bitcoin, TSİ cumartesi günü akşam saatlerinde yükselişine başlarken %3 artışla 35.516 dolara kadar erişti.

Merkez bankasına tamamen karşı olan Mieli’nin Bitcoin’e karşı olan yaklaşımı, seçimin sonuçlanması bir ülke için daha benimsenmenin tavan yapacağı anlamına geldi. Arjantin’in yeni cumhurbaşkanı daha önce “Merkez bankasının bir dolandırıcılık olduğunu anlamamız gerekiyor” ifadelerine yer vermişti.

Öte yandan yeni başkan, “Bitcoin paranın asıl yaratıcısı olan özel sektöre geri dönüşünü temsil ediyor.” demişti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saatlik periyotta %1,3 değer kazanan Bitcoin, yazım esnasında 37.144 dolardan işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!