Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Devi MicroStrategy Bilanço Açıkladı: Yeni Alım ile Kaç BTC’si Oldu?

Michael Saylor tarafından kurulan MicroStrategy, 2024 yılının ilk çeyreğine ait bilanço raporunu açıkladı.

MicroStrategy, 29 Nisan günü 2024 yılının ilk çeyreğine ait bilanço raporunu paylaştı. Raporda, nisan ayı içerisinde 7,8 milyon dolar değerinde 122 Bitcoin satın alındığına yer verildi. Bu alımla birlikte şirketin elindeki Bitcoin miktarı 214.400 BTC’ye yükseldi.

Özel şirketler arasında en büyük Bitcoin balinası olarak konumlanan MicroStrategy’nin Bitcoin başına ortalama maliyeti 35.180 dolar olarak kayıtlara geçti.

2024’ün ilk çeyreğinde net 53,1 milyon dolar zarar bildiren şirket, yıllık gelirde ise %5 düşüşle 115,2 milyon dolar kazanç raporladı.

Şirket, Bitcoin’in gerçeğe uygun değerini hesaplayan muhasebe standardını henüz benimsemediği için normalde olması gereken yüksek kar marjları yerine bu gibi zarar temelli bir tablo ortaya çıkmış oldu. ABD kısa süre önce kripto paraların bilançodaki yerini gerçeğe uygun değer ile hesaplanmasına izin vermişti.

MicroStrategy CFO’su Andrew Kang 3 aylık rapor hakkında yaptığı açıklamada, son 14 çeyrektir bilançolarındaki Bitcoin miktarını artırdıklarına yer verdi:

İlk çeyrekte, iki başarılı dönüştürülebilir borç teklifi de dahil olmak üzere sermaye piyasası stratejimizi yeniden uygulayarak 1,5 milyar doların üzerinde para topladık. Bilançomuza daha fazla Bitcoin eklediğimiz üst üste 14. çeyreğimiz olan dördüncü çeyreğin sonundan bu yana 25.250 ek Bitcoin elde ettik. İşletim yapımız, Bitcoin stratejimiz ve teknoloji yeniliğine odaklanmamızın kombinasyonunun, şirket için eşsiz bir fırsat sağladığına inanıyoruz. Hissedarlarımız için değer yaratıyoruz.

Şirket geçtiğimiz mart ayında daha fazla Bitcoin alabilmek için yüz milyonlarca dolarlık dönüştürülebilir tahvil satmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!