Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy Bitcoin Sözünü Tuttu: 800 Milyonluk Satışın Hepsiyle Alım Yaptı!

En büyük kurumsal Bitcoin balinası MicroStrategy, daha fazla BTC alabilmek için planladığı 800 milyon dolarlık tahvil arzın tamamladı.

Michael Saylor’un kurucusu olduğu MicroStrategy 11 Mart tarihinde resmi web sitesinden yayınladığı paylaşımda, daha fazla Bitcoin alabilmek için planladığı 800 milyon dolarlık tahvil arzını tamamladığını duyurdu.

MicroStrategy bu kapsamda 2030 yılında vadesi dolacak %0,625 dönüştürülebilir birinci sınıf tahvil arzını tamamlamış oldu. Paylaşıma göre 800 milyon dolarlık tahvil, nitelikli kurumsal yatırımcılara özel olarak satıldı.

Söz konusu senetler 15 Eylül 2024‘ten itibaren her yılın 15 Mart’ı ile 15 Eylül’ünde 6 ayda bir ödenecek. Üç gün önce son satışı yapılan tahvillerin vadesi ise 15 Mart 2030 tarihinde dolacak.

Bitcoin alımını hemen yaptı

MicroStrategy, söz konusu fonları ise daha fazla Bitcoin alabilmek amacıyla kullanacağını belirtmişti. Beklendiği gibi de oldu ve MicroStrategy Bitcoin alımını duyurdu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) verilen belgeye göre MicroStrategy, 821 milyon dolar harcayarak yaklaşık 12.000 Bitcoin satın aldı. Şirket, tahvilden elde edilen 781 milyon dolarlık gelirin üzerine 40 milyon dolar daha ekleyerek alımın yapıldığını duyurdu.

Bitcoin başına ortalama maliyet ise 68.477 dolar olarak açıklandı.

MicroStrategy, bu ayki satın alımı ile birlikte rezervlerindeki toplam Bitcoin miktarını 205 bin’e çıkardı. Bunlar için birim başına ortalama 30.252 dolar harcayan MicroStrategy’nin toplam maliyeti yaklaşık 6,8 milyar dolar oldu.

Şirket mevcut durumda karı 7 milyar doları aşkın durumda bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!