Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Devi MicroStrategy’nin Kazancı Yeni Kurallarla 3 Milyar Dolar Artabilir

Benchmark’ın analziine göre MicroStrategy’nin hisse başına kârı, güncel muhasebecilik kuralları sayesinde ciddi bir büyüme gösterebilir.

Benchmark, “Şirket, 2023’teki 10-K raporunda yeni muhasebecilik kurallarının erken uygulanması halinde 2024’ün başındaki dağıtılmamış kârının yaklaşık 3,1 milyar dolar artabileceği tahmininde bulundu.” dedi.

Benchmark analizine göre MicroStrategy, Finansal Muhasebe Standartları Kurulu’nun (FASB) yeni ASU 2023-08 standardını erkenden uygulamaya başlarsa 2024’ün ilk çeyreği için hisse başına 300 dolardan fazla kâr açıklayabilir. Benchmark’a göre MicroStrategy, bu sayede S&P 500’e girmek için değerlendirilmeye uygun olabilir.

MicroStrategy, şu an için FASB’nin ASC 350 kuralını uyguluyor. Şirketin bilançosu, bu yüzden rezervindeki Bitcoinlerin değerinin düştüğü bazı dönemlerde olumsuz etkilendi.

Benchmark, “Şirket, bu yüzden sahip olduğu Bitcoinleri belirsiz ömürlü maddi olmayan duran varlık olarak hesaplamak ve bunların defter değerinde herhangi bir dönem içerisinde Bitcoin fiyatındaki düşüşten kaynaklı şekilde yaşanan düşüşü değer düşüklüğü zararı olarak değerlendirmek zorunda kaldı.” dedi.

Rezervinde Bitcoin tutan bazı şirketler, şimdiden ASU 2023-08 standardına geçme kararı aldı. MicroStrategy’nin hangi yönde ilerleyeceği ise henüz belirsiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!