Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Bitcoin Takipçilerinin Beklediği Opsiyon Kararını Yine Erteledi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin ETF’leri üstünden opsiyonlarla işlem yapılmasını sağlayacak başvuruları erteledi.

Cboe Exchange Inc., BOX Exchange LLC, MIAX International Securities Exchange LLC, Nasdaq ISE, LLC ve NYSE American LLC, ABD’deki spot Bitcoin ETF’leri üstünden opsiyon ticareti yapılmasına izin vermesi için SEC’ye başvuruda bulundu.

SEC, yapılan başvuruları erteleme kararı aldı ve bunlarla ilgili kamudan geri dönüş toplamaya başladı. SEC, 21 gün boyunca devam edecek süreç içerisinde spot Bitcoin ETF’lerine dayalı opsiyonların, hisse senetlerine benzer olanlarla aynı kurallara mı tabi olması gerektiği gibi sorulara yanıt arıyor.

SEC, bu ürünlerle ilgili geçtiğimiz aylarda birkaç yorum toplamış ve kimileri, bu ürünler sayesinde yatırımcıların daha iyi risk yönetimi yapabileceğini savunmuştu.

SEC, spot Bitcoin ETF’lerini ocak ayında onayladı. Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, bundan sonra atılması gereken adımın opsiyonları da onaylamak olduğunu söyledi:

“19b-4 Kuralı uyarınca spot Bitcoin ETP’lerinin NYSE Arca’da işlem görmesine onay verildiği için bundan sonra atılacak adımın spot Bitcoin ETP’lerine dayalı opsiyonları da onaylamak olması, makuldür.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!