Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Diamond Dolandırıcılık Olabilir

Ünlü donanımsal cüzdan üreticisi Ledger, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamayla Bitcoin Diamond (BCD) hardfork’unun kullanıcıları dolandıracağını iddia etti.

Geçen haftanın sonlarında atılan Tweet’te sahte websitelerinin kullanıcıların Bitcoin’lerini alarak Bitcoin Diamond verileceğini söyleyerek dolandırıcılık yapılacağı konusunda bir uyarı vardı. Bitcoin Diamond, geçtiğimiz haftalarda çıkan birkaç Bitcoin hardfork’undan sadece biri. Hardfork’un yapılacağı açıklaması Kasım ayında yapılmıştı ve 24 Kasım’da da gerçekleştirilmişti.

Bitcoin Diamond aslında pek de bilinmeyen bir koin. Ancak proje buna rağmen daha hızlı transferler ve çeşitli geliştirmeler gibi belirsiz vaatlerde bulunuyor. Sözü verilen bu özellikler daha blockchain’e entegre edilmemiş bile. Ayrıca koinin vadeli sözleşme işlemleri 20 farklı borsada gerçekleştiriliyor. Yani hardfork çoktan oldu, ancak hala düzgün ve gerçek bir işlem piyasası bulunmuyor.

Bilindiği gibi hesabında Bitcoin tutan herkes orijinal blockchain üzerinden gerçekleştirilen hardfork’lardan çıkan koinlere sahip olabiliyor. Ancak websitesini kuran düzenbazlar, kullanıcılara Bitcoin Diamond almaları için Bitcoin cüzdan kodlarına ihtiyaç olduğunu söylüyor ve bu hassas bilgileri ele geçiriyor.

“DOLANDIRICILIK UYARISI – Bazı websiteleri size Bitcoin Diamond’larınızı vereceklerini söylüyor. Bunlar sahip olduğunuz kripto paraları çalabilir. Asla cüzdan kodlarınızı ve kurtarma şifrelerinizi üçüncü parti websitelerine girmeyin.”

“Dev bir Dolandırıcılık”

Yapılan uyarılar ve açıklamalar, Bitcoin Diamond geliştirici ekibi üzerindeki şüpheleri doğrular nitelikte. Kasım’ın sonlarında Medium adlı platformda yazılan bir makalede de hardfork’un “dev bir dolandırıcılık” olduğu iddia edilmişti.

Makalede Bitcoin sahiplerinin yeni hardfork’tan uzak durması gerektiği nedenleriyle anlatılmış. İlk olarak, Bitcoin Diamond takımı sosyal medya üzerinde oldukça garip bir aktiflik gösteriyor. Bununla birlikte, koin hakkında doğruluğu kanıtlanmış neredeyse hiçbir teknik bilgi yok.

“Bitcoin Diamond, Bitcoin’in Bitcoin Cash ve Bitcoin Gold gibi önceden yapılan fork’larına benzemiyor. Bitcoin Diamond, üzerinde tehlike olduğuna dair birçok kanıt bulunduran dev bir dolandırıcılık.”

Kasım ve Aralık ayında ana Bitcoin ağından ayrılması planlanan 5 adet Bitcoin hardfork’u vardı. Bitcoin Diamond da bunlardan sadece biri, ancak bu hardfork’ların kullanıcı topluluğu arasındaki itibarı pek de iyi sayılmaz.

Hardfork tarihindeki belki de en ünlü hardfork olan Bitcoin Cash bile büyük tartışma yaratmıştı. Bitcoin Cash, oldukça şiddetli fiyat hareketleri ve Bitcoin.com’un sahibi Roger Ver’ın değişik açıklamaları yüzünden bazı insanlar tarafından hala sevilmiyor ve eleştiriliyor. Hatta “Bitcoin mi Bitcoin Cash mı” tartışmaları gün geçtikçe daha şiddetli bir hal almaya başladı. Bitcoin Diamond ise buna benzer tartışmalar başlatmadan yok olup gidebilir. Makalenin sonunda şöyle bir paragrafa yer verilmiş:

“Bitcoin Diamond için yazılmış bir kod veya bir blockchain bile yok. Bu Bitcoin’lerinizi çalmak için tasarlanmış bir dolandırıcılık. Eğer Bitcoin Diamond’unuz varsa hemen satın. Elinizdeki Bitcoin Diamond’lar kanlı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment