Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Üzerine 1 Milyon Dolarlık Bahis

Bitcoin türev pazarı LedgerX‘in verilerine göre, bir yatırımcı Bitcoin opsiyonlarına yaklaşık 1 milyon dolar yatırdı.

Bahse göre, önümüzdeki Aralık ayında Bitcoin’in fiyatı 50.000 doların altında olursa, yatırımcı 1 milyon dolar kaybedecek. Ancak, 50.000 doları aşarsa, opsiyon sahibi, 50.000 dolarlık coin için 275 Bitcoin satın alma hakkına sahip olacak ve bu da toplamda 13.8 milyon dolar ediyor.

Bahsin kârlı olma potansiyeli oldukça yüksek. Bazı yatırımcılar BTC‘nin eninde sonunda 1 milyon dolara ulaşacağını düşünüyor ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği henüz belli değil.

LedgerX CEO’su Paul Chou, opsiyonları belirleyen kişileri açıklamamakla birlikte, yatırımcının bir kurum olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Şüphesiz, ortada bu tür ticareti yapmakta olan kurumlar var. Bahsi gerçekleştiren bir birey değil, kurum; öncelikle bu konuya açıklık getirelim. “

Spekülasyon mu İstikrar mı?

Türevlerin dahil edilmesi, Bitcoin piyasası için bir takım avantajlar sağlamakla birlikte, yüksek riskli ticaretin kapısını açabilir. UbiquiCoin CEO’su Jeff Mahony, Cointelegraph’a şunları söyledi:

“Daha seçkin kurumsal yatırımcıların piyasaya girmesine imkan tanıdığı ve dolayısıyla fiyat istikrarını arttırdığı için türev piyasaları, destekli menkul kıymetin genellikle yararına olur. Ancak bu aynı zamanda daha fazla spekülasyon fırsatı veriyor ve yatırımcıların sağlam analizlere göre değil spekülasyonlara göre ‘yüksek hedefler’ belirlemesine sebep oluyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment