Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Dolandırıcıları 280 Bin Kişiden 644 Milyon Dolar Topladı

Güney Afrika’da faaliyet gösteren bir Bitcoin şirketinin, yatırımcıları dolandırdığı iddiası ile mahkeme tarafından geçici olarak kapatıldığı ortaya çıktı. Söz konusu şirketin yatırımcılardan 644 milyon dolar aldığı öğrenildi.

Stellenbosch merkezli Bitcoin şirketi Mirror Trading International (MTI), 280 bin yatırımcıdan 644 milyon dolar (9.45 milyar RUB) çaldığı iddiası ile Cape Town mahkemesi tarafından geçici olarak kapatıldı. BusinessDay’de aktarılanlara göre, şirket müşterilerinin mahkemeye başvurarak şikayette bulundu. Şikayetlerin ardından mahkeme, geçici olarak şirketi kapattı. Saadet zinciri olduğu iddia edilen bu dolandırıcılık olayı neticesinde şirket mülküne el konulabileceği ifade edildi.

Şirketin faaliyet göstermek için gerekli lisansları bulunmuyor

Bloomberg’de, mahkemeye başvuran iki müşterinin, şirkette bulunan paralarını çekemedikleri bilgisi paylaşıldı. Bununla birlikte, Güney Afrika’nın finans kurumu FSCA’nın şirket hakkında yapmış olduğu bazı yorumlara yer verildi. Aktarılanlara göre FSCA, bahsi geçen Bitcoin şirketi yöneticilerinin yasa dışı operasyonlar yürüttüğüne, müşterilerini dolandırdığına ve bazı yasaları ihlal ettiğine inanıyor.

Bu olaydan kısa bir süre önce FSCA, şirketin finansal hizmetler kapsamında gerekli olan lisanslara sahip olmadığını hatta başvuruda bile bulunmadığını 17 Aralık’ta yayınlanan bir raporda belirtti. Raporda, bazı müşterilerin şikayette bulunduğu ve polis soruşturmasının sürdüğü belirtildi.

Şirket CEO’su Brezilya’ya kaçmış olabilir

Şirket Telegram hesabında paylaşıldığı ifade edilen bir mektupta, MTI CEO’su Cornelius Johannes Steynberg’in Güney Afrika’dan kaçtığı, muhtemelen Brezilya’ya gitmiş olabileceğine dair bir paylaşım yapıldığı öğrenildi. Paylaşılan mektupta, şirket banka hesaplarının da askıya alındığı ifade edildi.

Şirket hakkında

Mirror Trading International, web sitelerinde yazan bilgilere göre, müşterilerin minimum 100 dolar değerindeki Bitcoin ile platforma kaydolarak yatırımlarını büyütmesini sağlamayı hedefleyen bir forex şirketidir. Kurucusu Cornelius Johannes Steynberg olan şirketin merkezi Güney Afrika/Stellenbosch’tur. Şirketin 177 ülkede 90 binin üzerinde üyesi bulunduğu bilgisi yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!