Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Yatırımcılarının Yüzü Bu Sefer Güldü: Uphold, XRP Kararını Açıkladı

Ripple’a açılan menkul kıymet davası sonrası XRP için kötü haberler birbiri ardına gelmeye başladı. Önemli kripto para borsalarının ve platformlarının verdiği kötü haberlerden sonra bugün ise iyi haber göründü. Her türlü para birimi veya emtia alım satımına aracılık hizmeti veren finansal hizmet platformu Uphold, XRP için net bir açıklama yaptı.

Uphold CEO’sundan Önemli Destek 

Uphold CEO’su JP Thieriot aslında XRP yatırımcılarının yakından tanıdığı bir isim. Ünlü CEO 2019 yılında yaptığı açıklamada XRP’ye övgüler yağdırdı. Thieriot, platformdaki kullanıcıların kripto paralar arasında en çok XRP tercih ettiklerini ve bunda haklı olduklarını ifade etti. XRP sonrasında DASH ve BAT kripto paralarının geldiğini belirten CEO, şimdi ise XRP için desteği bırakmayacakları açıklamasını yaptı.

Thieriot 8 tweet uzunluğundaki açıklamasında net bir karar verilene kadar XRP işlemlerini sürdüreceklerini belirtti. SEC’nin tüketicileri kötü amaçlı kişilerden koruma görevi üstlendiğini belirten Thieriot, ancak mevcut durumda birkaç kişiyi cezalandırmanın milyonlarca XRP yatırımcısına zarar vermekle sonuçlanabileceğini ifade etti.

SEC 7 yıldır harekete geçmedi 

SEC’nin neredeyse 7 yıldır XRP hakkında harekete geçmediğini ifade eden CEO, aslında yatırımcıların büyük bir kısmının bu hareketsizliği dolaylı yoldan XRP’nin menkul kıymet olmadığına dair onay şeklinde anladığını ima etti. “Günümüzün en heyecan verici endüstrisinde çalışıyoruz” ifadesini kullanan CEO, bunu İnternet ile benzeştirdi. Thieriot açıklamasının devamında böyle yenilikçi bir sektörde yenilikler olacağını belirterek regülasyonlar konusunda netlik getirilmesi gerektiğini ima etti.

“XRP listelemeye devam edeceğiz”

SEC’nin attığı bu adımın “benzer projelerdeki katılımcılara da zarar verebilme” riski taşıdığını belirten Uphold yöneticisi, buna karşı önlem aldıklarını ifade etti. CEO, bu bağlamda mahkeme tarafından net bir karar verilene kadar XRP’yi listelemeye devam edeceklerini vurguladı. XRP’nin menkul kıymet olduğu belirtilir veya ticari hacmi tamamen buharlaşırsa, burada XRP desteğinin biteceği de eklendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!