Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın İlk Duruşması Öncesi Mahkemeden Yeni Teklif: Ripple ve SEC Ne Diyecek?

Ripple ve iki üst düzey yöneticisine açılan 1,2 milyar dolarlık menkul kıymet davasının tarihi belli oldu. 22 Şubat 2021 tarihinde davanın ilk duruşması görülecek. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple bu tarihte karşı karşıya gelecek olsa da davanın uzamaması için mahkemeden önemli bir teklif geldi.

Analista Torres, Ripple ve SEC’ye teklifini sundu 

CryptoEri tarafından paylaşılan bildiriye göre Hakim Analisa Torres, iki tarafa bir teklif sundu. Yıllarca sürebileceği tahmin edilen davanın daha kolay ve daha az kaynak harcanarak çözülmesini hedefleyen bu teklif, aslında uzlaşma seçeneği olarak görülüyor.

Torres’in bu teklifi davanın kendisinin önderlik ettiği bölge mahkemesi yerine, Sulh Ceza Mahkemesi tarafından görülmesini içeriyor. Eğer iki taraf da bu teklifi kabul ederse davanın seyrinin ciddi anlamda hızlanabileceği belirtiliyor.

Ripple CEO’su kısa süre önce yaptığı açıklamasında ise yeni SEC Başkanı ile çalışmayı dört gözle beklediklerini belirtti. Aslında bu açıklama bile uzlaşma yolunun tercih edilebileceğini gösteriyor.

Ünlü avukat Ripple’a gelen teklifi yorumladı 

Menkul kıymet davalarında uzmanlaşan isim Jake Chervinsky ise bunun aslında normal bir süreç ve teklif olduğunu belirtti. Avukat Chervinsky, neredeyse her davada taraflara bunu Sulh Ceza Mahkemesi yoluyla çözmek isteyip istemediklerinin sorulduğunu belirtti. Chervinsky iki partinin buna rıza göstermesine rağmen dava sürecinin ise pek fazla kısalmayabileceğini belirtti:

“Her davadaki taraflara otomatik olarak Sulh Ceza yolunu seçmek isteyip istemedikleri sorulur. Kelimenin tam anlamıyla her davada. SEC bunu kabul etmez. Ripple’ın da kabul edeceğini sanmıyorum. Taraflar bunu kabul etseler bile bu durum dava sürecini gerçek anlamda etkilemeyecektir. “

Avukat Jesse Hynes ise bu teklifin kabul edilmesine rağmen 2021 yılının son çeyreğine kadar bu davada çözüme kavuşulamayacağını tahmin ettiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!