Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Fiyatı Ripple Açıklamasıyla Yükseldi

Ripple, SEC’nin açacağı XRP davası ile ilgili yeni bir açıklama yayınladı. Şirket bunun kripto para dünyasına karşı açılmış bir savaş olduğunu belirtip, buna karşı yasal yollardan mücadele vereceğini duyurdu. Ripple tarafından yapılan açıklama XRP fiyatında yükselişe yol açtı. 

SEC, menkul kıymet olarak tanıdığı XRP’nin kayıt dışı şekilde satıldığını iddia ediyor ve Ripple’a dava açmaya hazırlanıyor. Ripple 29 Aralık tarihli duyurusunda bunun yalnızca Ripple’a karşı değil, büsbütün kripto para sektörüne karşı bir saldırı olduğunu açıkladı. Ripple, bu süreç boyunca müşterilerine sorunsuz bir şekilde hizmet vermeyi sürdüreceğini belirtti.

Ripple SEC’nin hazırladığı iddianameye birkaç hafta içerisinde yasal bir karşılık verileceğini duyurdu. Duyuruda “Şirketimizi koruyacağız.” mesajı verildi. Öne çıkan diğer nokta “Atanan yeni SEC başkanıyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” ifadesi oldu.

“Müşterilerimizin çoğu ABD’de değil”

Ripple’ın On-Demand Liquidity gibi teknolojiler üzerinden 300’den fazla şirketle ortaklığı bulunuyor. Şirket SEC davası ile ilgili yayımladığı duyuruda bu ortakların büyük bir kısmının “ABD merkezli olmadığını” vurguladı. XRP’nin ticaret hacminin büyük ölçüde ABD haricindeki ülkelerden geldiği belirtildi.

Şirket ABD’deki kripto para regülasyonlarının belirsizliğine dikkat çekti. XRP’nin merkeze koyulduğu ifadelerde; Birleşik Krallık, Japonya, İsviçre ve Singapur’daki regülasyonların çok daha açık olduğu aktarıldı.

Bu dava XRP yatırımcısına zarar verdi

Ripple SEC tarafından hazırlanan iddianamenin sektörü olumsuz yönde etkilediğini açıkladı. Şirket, “Ripple ile hiçbir bağlantısı olmayan, masum XRP yatırımcılarının” bu dava yüzünden zarar ettiğini belirtti. Duyuruda SEC tarafından atılan bu adımın sektördeki belirsizlikleri gidermediği, aksine daha fazla soru işaretine yol açtığı vurgulandı.

Bu sorun başka türlü çözülebilir miydi?

Ripple Genel Danışmanı Stuart Alderoty, şirketin duyurusu ile ilgili açıklamada bulundu. Genel Danışman, sektördeki belirsizliklere atıfta bulunarak “Bunları çözmek için üstünde iyi düşünülmüş yasalar hazırlanabilirdi ama bunun yerine dava yoluna gidildi.” yorumunu yaptı.

Alderoty Ripple’ın kripto para regülasyonları konusunda yapıcı bir tavır izleyeceğinin altını çizdi. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Alderoty’nin açıklamalarına destek verdi.

XRP fiyatı bu haberle yükselişe geçti

ABD’deki kripto para borsası Coinbase, 28 Aralık günü XRP işlemlerini durduracağını açıkladı. XRP fiyatı bu haber sonrası 0.20 dolar altına kadar indi. Ripple tarafından yapılan açıklama XRP fiyatının yükselmesi ile sonuçlandı.

XRP fiyatı Ripple’ın duyurusundan sonraki ilk bir saat içerisinde %30’a kadar varan oranda artış yaşadı. CoinGecko verilerine göre XRP fiyatı 0.24 dolar üstüne çıkarken piyasa değeri 11 milyar dolara yaklaştı. XRP son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle Litecoin ile dördüncülük yarışı vermeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!