Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Artık Sadece Kurumsal Yatırımcı Değil, Şehirler de Bitcoin (BTC) Alabilir

Bitcoin (BTC) fiyatını 28.000 dolar üzerine kadar çıkartan kurumsal “ilgi”, yerini yavaş yavaş başka unsurlara bırakabilir. MicroStrategy veya MassMutual gibi dev şirketlerin BTC alımlarını duyurmalarından sonra sektörde ilk olabilecek bir gelişme haberi Miami’den geldi. Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, kısa süre önce verdiği Bitcoin sinyalinden sonra bugün çok daha net bir açıklama yaptı.

Miami, Bitcoin alabilir 

Kripto para sektörünün tanınan simalarından Anthony “Pomp” Pompliano, Twitter’daki popüler akımı takip ederek ilginç bir istekte bulundu. Pomp, Suarez’in şehrin hazine rezervlerinin %1’ini Bitcoin’e aktarmasını isteyen takipçilerinden son gönderisini RT’lemelerini talep etti.

Başkan Suarez buna kısa süre içerisinde cevap vererek, bu fikri ele alacaklarını ima etti. Suarez’in “kesinlikle bunu değerlendirmeye açığız” gönderisinden sonra tanınan başka isimlerden benzer açıklamalar geldi. Bitcoin Foundation kurucusu Charlie Shrem, sadece Miami kentini değil bunun yerine bütün eyaleti Bitcoin dostu yapma çağrısında bulundu.

Miami’den Florida eyaletine uzanan bir Bitcoin akımı 

Shrem gönderisinin devamında Florida ve Miami sponsorluğunda bir kripto para etkinliği düzenleme isteğinde bulunarak Florida eyaletinin CFO’sunu gönderiye etiketledi.

Florida Temsilciler Meclisi üyesi ve finans ile mali işler yöneticisi Patronis, buna nispeten olum bir yanıt verdi. Başkan Suarez’in Florida içerisindeki küresel finans sektörünün kapsamını genişletme konusunda iyimser ve istekli olması fikrini sevdiğini belirten Patronis, belki de bir yeniliğin kapısını araladı.

Kurumsal yatırımcıların ve dünyanın en zengin isimlerinin yüklü miktarlarda BTC aldığı, sadece son 7 gün içerisinde yaşanan gelişmelere bakılarak bile anlaşılmakta. Ancak kamu kurumlarının ve hatta şehirler ile eyaletlerin BTC alımı yapması, kısıtlı olan likiditeyi daha da kısıtlayabilir. Her blok yarılanması ile blok ödülü yarıya inen ve sınırlı arza sahip olan BTC, böyle bir durumda daha önce görülmemiş seviyelere çıkma potansiyeline sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!