Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale, Günlük Kazılan Bitcoin (BTC) Miktarının 10 Katını Satın Aldı

Kurumsal yatırımcılara açılan kapı olarak bilinen Grayscale, Bitcoin (BTC) alımlarında hız kesmiyor. Grayscale’in Bitcoin fonlarına bakıldığında, sadece 24 Aralık tarihinde 9.603 BTC alındığı görülüyor. O tarihteki ortalama 23.000 dolarlık BTC birim fiyatına göre bu alımın 220 milyon dolara tekabül ettiği söylenebilir. Grayscale’in bu BTC alımının asıl ilgi çeken unsuru ise bu değil.

Grayscale tek günde 9.603 BTC aldı 

Grayscale’in 24 Aralık tarihinde yaptığı 1 günlük BTC alımı, o gün kazılan BTC miktarının 10,6 katına eşit. Sadece Grayscale’in alımları bile günlük kazılan BTC miktarının 10 katına tekabül etmeye başladı.  Bu durum birçok uzmanın ifade ettiği “likidite krizine” işaret ediyor.

Bitcoin fiyatının yükseldiği tarihlerle uyuşuyor 

Grayscale 4 günlük sürede ise 34.000 Bitcoin alımı yaptı. Grayscale’in Bitcoin alımı yaptığı tarihlere ve bunların miktarına bakıldığında, 22 Aralık tarihinin de öne çıktığı görülüyor. 22 Aralık tarihinde Bitcoin fiyatı 22.800 dolar seviyelerinden işlem görürken, bu işlemin ve tarihin devamında 23 Aralık tarihinde 23.900 dolara kadar tırmandı. Dev firma 23 Aralık tarihinde de 12 binden fazla BTC alması ile gündeme yansıdı. Grayscale’in yaptığı alımların devamında ise BTC fiyatının yükselmeye devam ettiği ve 28.000 dolar rekourun kırdığı görülmekte.

Yine de bu durum aadece GBTC için yapılan Bitcoin alımları ile fiyatın böylesine rekor bir seviyeye tırmandığı anlamına gelmiyor. Ancak MicroStrategy, Grayscale ve nice kurumsal ismin aynı tarihlerde alım yaptığı varsayılacak olursa, Bitcoin’in geçtiğimiz hafta yaşadığı yükseliş mantıklı bir zemine oturtulabilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!