Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ticaret Bakanlığı Duyurdu: “Blokzincirin Yıldızları Aranıyor”

Türkiye’de kripto paralara ve blockchain teknolojisine olan ilgi günden güne artıyor. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından bugün paylaşılan bir gönderi ise bu ilginin net bir kanıtı oldu. Ticaret Bakanlığı, “ARANIYOR!!!” vurgulu gönderisinde, blockchain odaklı bir atılım yapmak istediğini ortaya koydu.

Ticaret Bakanlığı Blockchain atılımına hız verdi 

“Blokzincirin Yıldızları Aranıyor!” temalı gönderide, bu ilana yönelik başvuruların 30 Aralık 2020 tarihinde açılacağı belirtildi. Ticaret Bakanlığı tarafından bunun nasıl bir girişim olacağına dair ise net bir bilgi verilmedi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 9 Ocak 2020 tarihinde yaptığı açıklamada benzer bir noktaya değinmesi ile biliniyor. Pekcan, “blokzincir çalışmalarına başladık” ifadesi ile aslında bunu sinyalini verdi.

“Kolay İhracat Platformu’nun ilk fazının bu yılın ilk 6 ayında, ikinci fazının da yıl sonuna kadar tamamlanmasını planlıyoruz. Blokzincir uygulamalarıyla dış ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalara başladık. AB, Singapur ve Güney Kore ile veri ve belge paylaşımı için görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bazı pilot projeleri uygulamaya başladık. Bakanlığımızın desteklerinin basit bir dille anlatıldığı ‘kolaydestek.gov.tr’ adresinden bilgi veriyoruz.”

Pekcan’ın yılın başında yaptığı yukarıdaki açıklamasına bakıldığında, yeni verilen ilanın aslında Kolay İhracat Platformu ile ilgili olabileceği düşünülüyor. Bu düşünce ise 30 Aralık 2020 tarihinde netleşecek.

TCMB, dijital para çalışmasını hızlandırdı 

Kısa süre önce Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal da benzer bir açıklamada bulundu. Ağbal, merkez bankası destekli dijital para çalışmasını 2021 yılında başlatmayı hedeflediklerini vurguladı. TCMB yıl içerisinde de bu proje için uzman ve uzman yardımcısı alımı yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!