Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Yatırımcılarının Beklediği Spark (FLR) Haberi Geldi

XRP yatırımcıları geçtiğimiz haftadan beri neredeyse her gün yeni bir kötü habere uyanıyor. Ripple’a açılan SEC davası, fiyatı yarı yarıya düşürmekle kalmayıp birçok kripto para borsasının XRP’yi delist etmesine yol açtı. Bu kabus öncesinde XRP fiyatının 0,77 dolara kadar tırmanmasında aktif rol oynayan Spark airdrop programından ise iyi haber geldi.

12 Aralık tarihinde milyonlarca XRP cüzdanının güncel görüntüsü kayda alındı. XRP yatırımcılarının o anki görüntü itibarıyla cüzdanlarındaki XRP kadar FLR alacağı biliniyor. Kripto para borsası Bitrue ise dağıtılacak miktar belli olduktan sonra FLR alım satımını açma kararı verdi.

FLR dağıtımı 30 Aralık tarihinde gerçekleşebilir 

Borsa tarafından yapılan açıklamada 6 Ocak tarihi itibarıyla FLR tokenlarının alım satıma açılacağı belirtildi. FLR’ın ilk başta sadece XRP işlem çiftine sahip olacağı ifade ediliyor. XRP yatırımcılarının FLR tokenları henüz cüzdanlarına ulaşmadı ancak Bitrue platformu bu konuda önemli bir iddiaya sahip. Bitrue, FLR tokenlarının ilk dağıtımının 30 Aralık tarihinde gerçekleşeceğini ifade etti.

FLR airdrop programı açıklandığı ilk tarihten 12 Aralık tarihine kadar XRP fiyatına olumlu etki etti. Tam olarak 12 Aralık tarihinden sonra ise XRP fiyatında aşağı yönlü bir hareketlenme görüldü. SEC’nin davası ise bu olumsuz hareketlenmeye doping etkisi yaparak fiyatın çakılmasına yol açtı.

XRP fiyatı için ne anlam ifade ediyor? 

FLR tokenlarının dağıtılması ve bunların XRP karşılığında alım satıma açılması ise XRP fiyatında farklı bir etkiye neden olabilir. Eğer çok fazla yatırımcı ellerindeki FLR karşılığında XRP almaya karar verir ve bunları satmayıp tutarsa, XRP fiyatı klasik arz-talep dengesinden ötürü yükselme şansına sahip olacaktır. Ancak tabii ki yatırımcıların elde ettikleri bedava FLR tokenlarını başka kripto paralara veya belki de itibari paralara geçiş için kullanmaları da muhtemel. Böyle bir senaryoda alınan XRP’lerin başka geçişler için anında satılması söz konusu olabilir.

Borsa, FLR alım satımının ise sadece KYC yapan kullanıcılara sunulacağını, ABD’deki kullanıcılar bundan faydalanamayacağını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!