Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Willy Woo: Bitcoin’in 20 Bin Doların Altına İnmesini Beklemiyorum

Kripto para analisti Willy Woo, Bitcoin fiyatını 28 bin dolar seviyesine çıkaran rallinin çoğunlukla spot satın alımlarda desteklendiğini açıkladı. Woo, paylaştığı analizde Bitcoin’in 20 bin doların altına inmesini beklemediğini söyledi.

Twitter’da Bitcoin analizlerini paylaşan analist Willy Woo, BTC’de görülen son ralli hakkında bazı yorumlar yaptı. Woo, son rallinin spot Bitcoin satın alımlarıyla desteklendiğini belirterek BTC’nin henüz beklediği zirveye ulaşmış olmadığını dile getirdi. Analist, yorumunun ardından Bitcoin fiyatının uzun vadeli yatırımcılar tarafından ne yönde desteklendiğine dair NVT (Network Value to Transactions Ratio) fiyatına bakılabileceğini belirtti.

“Bitcoin fiyatını 20 bin doların altında görmemiz olası değil”

Bitcoin’in NVT değeri, piyasa değerinin gün içinde ağ üzerinde yapılan USD işlem hacmine bölünerek hesaplanmasıyla elde edilir. Coin Metrics ve Willy Woo tarafından geliştirilen bu metrik, Bitcoin’de olası balon oluşumlarını tespit etmek için kullanılır. Bölüm sonucunda ortaya çıkan değerin yüksek olması buna işaret edebileceği gibi HODL dönemine geçilmiş olabileceği anlamına gelebilmektedir.

Woo’nun analizine göre bu değer, 17,000 dolar düzeyinde bir taban oluşturmuş durumda. Bunu ve piyasadaki genel algıyı baz alan Woo, BTC’nin 20,000 dolar altına inmesinin muhtemel olduğunu düşünmüyor.

bitcoin-dolarArdından Willy Woo, konuyu örneklemek için son rallideki yatırımcı aktivitesini gösteren bir grafik paylaştı. Grafikte işaretlenen soldaki yeşil bölge, Bitcoin’i 5 bin dolardan 9 bin dolara çıkaran satın alma aktivitesini temsil ediyor. Woo, son rallinin bu satın alma dönemine benzer olduğunu dile getirdi.

bitcoin-dolarSon olarak analist, Bitcoin’in mevcut yatırımcı talebi çerçevesinde en kötü ihtimalle %20 oranında geri çekilme görebileceğini söyledi.

“Bitcoin’de görülen boğa koşusu devam edecek”

Rallinin devam edeceğine dair bir yorum da CryptoQuant CEO’sundan geldi. CEO Ki Young Ju, borsalardaki balinaların azaldığını dile getirerek “Kurumsal yatırımcılar BTC satın almaya devam ettikçe ve borsalardaki balina oranı %85’in altında kaldıkça boğa rallisi devam edecek.dedi.  Grafikte, boğa rallisinde borsalardaki balina oranının %85’in altında olduğu belirtiliyor.

Kırmızıyla işaretli bölge büyük balinaların BTC aldığını, yeşil alan ise düşük sayıdaki balinaların BTC aldığını gösteriyor.

bitcoin-dolar

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!