Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti: Bitcoin Yakın Zamanda 30 Bin Doları Görebilir

Bitcoin fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birlikte bir yeni yeni fiyat tahmini de Bloomberg analistinden geldi. Bloomberg analisti Eric Lam, Bitcoin’in bir sonraki hedefinin 30 bin dolar olduğunu ve 100 bin doların hiç de şaşırtıcı bir fiyat tahmini olmadığını dile getirdi.

Bloomberg analisti Eric Lam, Bitcoin fiyatı hakkında açıklamalarda bulundu. Analist, Bitcoin’in yeni fiyat hedefinin 30 bin dolar olabileceğini, 100 bin dolar gibi fiyat hedeflerininse kulağa şaşırtıcı gelmediğini aktardı.

Lam, konuşmasına başlarken öncelikle hafta sonu yükselerek 28 bin dolara çıkan BTC ile ilgili bir yorumda bulundu. Kripto para piyasalarının 7/24 açık olduğunu ifade eden analist, “Muhtemelen hafta sonu insanlar yemek masalarında kripto paralar hakkında konuştular ve böylece Bitcoin 28 bin doları gördü.” dedi. Ardından yeni fiyat hedefinin 30 bin dolar seviyesinde olduğunu dile getirerek şunu söyledi:

Muhtemelen önümüzdeki yeni fiyat hedefi 30 bin dolar olacaktır. 2020 yılının başındaki BTC fiyatını düşündüğümüzde şu an görülen fiyat seviyesi gerçekten şaşırtıcı.” 

2017’de yaşandığı gibi sert düşüş görmeyeceğiz

Eric Lam, gün içinde birisiyle görüştüğünü ve görüştüğü kişinin Bitcoin’de 30 bin dolar seviyesine gelindiği takdirde Bitcoin’in tepe noktasına erişilebileceğini belirttiğini söyledi. Fakat bu durum gerçekleşse bile 2017 yılında görülen sert çakılmanın yaşanmayacağını ifade eden analist, yakın zamanda %10 veya %15 oranında bir fiyat gerilemesi olabileceğini vurguladı.

Bitcoin için 100 bin dolar şaşırtıcı bir hedef değil

Deutsche Bank’in yakın zamanda yaptığı bir ankete değinen analist, katılımcıların %40’ının Bitcoin’in 2021’de 20-50 bin dolar arasında fiyatlanacağını beklediğini aktardı. Aynı zamanda, anket katılımcılarının %12’sinin BTC’nin gelecek yıl 100 bin dolar olacağına inandığını da dile getirdi. Sonrasında anket üzerine yorum yapan Lam, şunları söyledi:

2020’ye şimdiye kıyasla oldukça düşük bir fiyatla başladığımızı düşünürsek bu yüksek hedefler kulağa hiç de şaşırtıcı gelmiyor.”

Son olarak Lam, görülen rallinin 2017’den farklı olduğunu, çünkü devreye kurumsal yatırımcıların da girdiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!