Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Willy Woo: “2021 Yılı İçin Hiç Olmadığım Kadar Bullish’im”

Popüler kripto para analisti, 2021 yılına dair tahminlerini paylaştı. Analiste göre, 2021 yılında görülecek olan boğa rallisi çok güçlü olacak ve Bitcoin 200 bin dolara kadar çıkacak.

Kripto para analizleriyle gündeme gelen Willy Woo, Bitcoin fiyatına dair 2021 yılı için tahminlerini Twitter üzerinden aktardı. Willy Woo, Bitcoin için yaptığı fiyat tahmin modelinin mevcut göstergelere paralel olduğunu söyledi. Woo’ya göre, 2021’in sonunda Bitcoin 200 bin dolara kadar çıkacak ancak 300 bin doları göremeyecek.

“Mevcut piyasada her BTC için ortalama 7456 dolar ödendi. Hepiniz birer dahisiniz.”

bitcoin-2021
Willy Woo’nun fiyat modeli. Yeşil daire 2021 yılında Bitcoin’in ulaşacağı fiyat seviyesini temsil ediyor.

“Hiç bu kadar bullish olmamıştım”

Willy Woo, 2021 yılında beklediği güçlü boğa rallisine işaret ederek “Hiç bu kadar bullish olmamıştım.” dedi ve spot borsalarda tutulan Bitcoin miktarını işaret etti. 2016-2017 yılları arasında tutulan BTC’lerde görülen düşüşün bu yıl da benzer şekilde görüldüğünü gösteren analist, “re-accumulation” (tekrar birikim) döngüsünün borsalarda tutulan BTC’lerin düştüğü zamana denk geldiğini belirtti. Ardından son döngüden bu yana yaklaşık 2 kat daha uzun ve derin bir re-accumulation döngüsü oluştuğunu söyledi.

“It will send BTC.”

bitcoin-2021
İlk döngüde 5 ay içinde %11’lik düşüş görülürken son döngüde 10 ay içinde %19’luk düşüş olduğu görülüyor.

HODLers etkisi güçlendi

Geçmiş döngülere bakarak kıyaslama yapan Woo, BTC’ye yatırılan her bir doların Bitcoin piyasa değerini giderek yükselttiğini ifade etti. Bu da analiste göre HODLers’ın piyasada daha güçlü bir şekilde BTC tuttuklarının bir göstergesi. Analist, yatırılan dolar başına Bitcoin piyasa değerinin kazancını gösterdiği grafikle ilgili şunu söyledi:

“2013 boğa rallisinde 2.00 dolar, 2017’de 2.50 dolardı ve 2021 için 3.50 dolar veya daha fazla olacağını düşünüyorum.

Tüm bu sinyaller artan ve güçlenen bir boğa rallisinin varlığını işaret ediyor.”

bitcoin-2021

Kayıp Bitcoin’ler hesaba katıldı mı?

Twitter’daki bir kullanıcı, Woo’ya kayıp Bitcoin’leri hesaba katıp katmadığını sordu. Analist, “realized cap” ile ölçüm yaptığını ifade etti.

Realized cap (satış sonrası değer): Glassnode‘a göre realized cap, varlığın en son transfer edildiği zamandaki fiyatına dayalı olarak değerlendirildiği bir varyasyondur. Bu ölçümle kayıp varlıkların etkisi azalır ve zincir üzerindeki gerçek varlıklara göre değerlendirme yapılır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!