Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Sonrası SEC’nin Yeni Hedefi Tether (USDT) Olabilir mi?

Ripple’a açılan menkul kıymet davası, sadece XRP’yi değil tam anlamıyla bütün kripto para piyasasını etkiledi. Şu an için birçok altcoin projesinde benzer risklerin ve durumların olabileceği iddia ediliyor. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju ve ünlü ekonomist Alex Krüger ise SEC’nin sıradaki hedefinin Tether (USDT) olma ihtimalini masaya yatırdı.

XRP sonrası SEC’nin hedefi belli mi? 

İkili arasındaki bu diyalog, ekonomist Alex Krüger’ın  açıklamaları ile başladı. Krüger, SEC’nin Ripple davası sonrası birçok borsanın XRP’yi delist etmesinin diğer tokenlar için endişe verici olduğunu belirtti. Analist, şimdiki büyük soru veya soruların ise “sırada kim var?” ile “SEC ne kadar hızlı hareket edecek?” olduğunu ifade etti.

CryptoQuant CEO’su buna yanıt vererek olaya farklı bir bakış açısı kattı. Ki Young Ju, SEC’nin sıradaki hedefinin Tether olması durumunda işlerin karışabileceğini belirtti:

“Eğer SEC’nin sıradaki hedefi Tether ise, piyasa büyük ölçüde USDT’ye bağlı olduğu için bu durum mevcut boğa koşusu için çok kötü olabilir.

Yasal olarak en çok regüle edilen stablecoin olan USDC ise eninde sonunda USDT’nin yerini alacaktır. Buradaki asıl soru bunun ne zaman olacağı.”

Ki Young Ju’nun bu açıklaması ile SEC’nin Tether için hazırlıklar yaptığı düşüncesine kapıldığı görülüyor. Krüger ise buna yanıt vererek böyle bir şeyin mümkün olmadığını belirtti. Ekonomist, SEC’nin net bir şekilde Tether’i hedef almayacağını ve bunun aslında farklı bir alana dahil olduğunu belirtti. Krüger bunun devamında ise ABD’nin ünlü avukatlarından Jake Chervinsky’ı tartışmaya davet etti.

“Tether farklı kategoriye dahil” 

Kripto para sektörünün tanınan avukatlarından Chervinsky, Tether’ın SEC’nin öncelikli hedef listesinde yer almasının pek olası olmadığını ifade etti. Ünlü avukata göre stablecoinlerin menkul kıymet olarak nitelendirilmesi oldukça zor ve söz konusu kripto paralar bu konuda listenin dibinde yer almaktalar. Chervinsky 2019 yılında New York Başsavcılık Dairesi (NYAG) tarafından başlatılan Tether soruşturmasına dikkat çekerek zaten buna yönelik çalışmaların başka kurum tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Vays’ın “kara listesi” 

Ünlü kripto para analisti ve Bitcoin fanatiği Tone Vays ise kendi düşüncesine göre SEC’nin peşine düşebileceği kripto paraların listesini yayınladı. Vays’ın listesinde şu kripto paralar er alıyor:

  • Stellar (XLM)
  • Binance Coin (BNB)
  • Crypto.com (CRO)
  • Chainlink (LINK)
  • Tezos (XTZ)
  • Polkadot (DOT)
  • Cardano (ADA)

Yukarıdaki kripto paraların top 25 içerisindeki en büyük projeler olması ise Vays’ın oldukça iddialı bir tahmin yaptığını gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!