Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meksika’nın En Zengin İkinci İsmi: Kesinlikle Bitcoin Alacağım

Meksika’nın en zengin ikinci ismi Ricardo Salinas Pliego, bitcoin yatırımı yapmak için fiyatın düşmesini beklediğini söyledi. Mevcut portföyünün %10’unu bitcoin’de tutan Pliego, fiyatın düşmesiyle birlikte “kesinlikle daha fazla bitcoin alacağını” açıkladı.

Ricardo Salinas Pliego 12.8 milyar dolarlık serveti ile Meksika’nın en zengin ikinci ismi olarak anılıyor. Altın, gümüş gibi ürünlere yatırım yapmayı tercih eden Pliego, bu yıl yatırım sepetinin %10’unu bitcoin’e ayırdığını açıkladı. Pliego, Cointelegraph ekibiyle yaptığı görüşme sırasında bitcoin hakkındaki görüşlerini ve anılarını paylaştı.

Fiyat düşünce daha fazla alacak

Pliego bir yatırımcı olarak altın, gümüş gibi kıymetli madenlere yatırım yapmayı tercih ediyor. Özellikle volatil hisselerden uzak duran Pliego’nun portföyünün %10’unu bitcoin’e ayırdığı biliniyor. Pliego bu miktarı artırabileceğini açıkladı ve “Eğer Bitcoin fiyatı düşerse kesinlikle daha fazla bitcoin alırım.” dedi.

Bitcoin’i neden sevdiğini anlatan Pliego; paranın tarihini anlatarak dünyanın artık dijitalleşmeye başladığını hatırlattı. Bitcoin’in değişimin bir parçası olduğuna inanan Pliego; onun kullanışlı bir emtia olduğunu söyledi. Pliego buna ek olarak “Bitcoin’i para olarak görüp görmemek kişisel bir tercihtir ve hiçbir önemi yoktur.” yorumunda bulundu. Pliego bitcoin’in “değer saklama aracı” olarak değerli olduğunu söyledi.

İlk yatırımını 2013 yılında yaptı

Milyarder isim bitcoin’e ilk yatırımını bu yıl değil 2013 yılında yaptı. Pliego, Grayscale’in 2013 yılında düzenlediği bir etkinliğe katıldı ve başına gelenleri şu sözlerle ifade etti:

“Bitcoin’i o tarihteki fiyatı 200 dolardı. Ama ben dijital cüzdanlarla kripto para borsalarının mantığını anlamamıştım. Grayscale’in sevdiğim yanı bu olmuştu. Oraya paranızı yatırıyordunuz ve her şeyi onlar hallediyordu. Zaten o ürün sonradan GBTC’ye dönüştü.  Ben 1 Kasım’da, 200 dolarken yatırım yaptım. 20 Kasım’da bir baktım; fiyatı 550 dolar olmuştu. Kendimi dahi gibi hissettim. Ardından yüklü miktarda bitcoin aldım. Bunları 2017’ye kadar satmadım. Güzel para kazandık.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!