Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Schlossberg: Bitcoin Kesinlikle 50 Bin Doları Görecek

Bitcoin, 27 Aralık’ta tüm zamanların rekorunu kırarak 28 bin dolar seviyesini aştı. BTC’nin düzeltme görüp görmeyeceği üzerine bazı analistler de çeşitli yorumlarda bulundu. CNBC’de konuyla ilgili açıklamada bulunan Boris Schlossberg, Bitcoin fiyatının kesinlikle 50 bin doları göreceğine inandığını söyledi.

BK Asset Management’ta analist ve genel müdür olan Boris Schlossberg, CNBC’nin Trading Nation adlı programında BTC’ye olan kurumsal ilginin Bitcoin için iyi bir işaret olduğunu ve fiyatın 50 bin dolar seviyesine kadar kesinlikle gidebileceğine inandığını söyledi. Bununla birlikte uzman, Bitcoin’e yatırım yapmak isteyenlerin yüksek volatilite konusunda bilgi sahibi olması gerektiğini hatırlattı.

Konuşmasına devam eden Schlossberg, lale çılgınlığı dönemini anımsatarak bir karşılaştırma yaptı. Analist, şu ifadeleri kullandı:

“Lale çılgınlığını hatırlayın; bir lale, bir ev kadar değerli hale gelmişti. Eğer böyle bir değerleme yöntemi kullanırsanız Bitcoin’in 150-200 bin dolara kadar yükseleceğini söyleyebiliriz. Bu nedenle, birçok kişinin söylediği gibi, hala büyük bir potansiyel var ancak bu yolun sonunda büyük bir volatilite de bekliyor olacaktır.”

Bitcoin ocak ayında düzeltme görebilir

Newton Advisors CEO’su Mark Newton da CNBC’nin programında Bitcoin fiyatına dair bazı analizlerini paylaştı. Newton, Bitcoin’in orta vadede ciddi anlamda bullish bir görünüm sergilediğini ancak Ocak 2021’de tepe noktasına ulaşarak düzeltme göreceğine inandığını söyledi. Analiste göre, BTC’nin haftalık ve RSI (göreceli güç endeksi) grafiklerinde özellikle kurumsal yatırımcıların artan ilgisinin görüldüğünü belirtti.

bitcoin-dolar
Bitcoin RSI grafiği. CNBC

Google’da yapılan Bitcoin aramaları 2017’deki seviyeye yakın değil

Mark Newton, programda Google’da yapılan Bitcoin aramaları üzerine de bir yorumda bulundu. Analist, Google üzerinde yapılan BTC aramalarının yıldan yıla %750 oranında artış gösterdiğini ancak şu anda 2017 yılındaki düzeye yakın bir arama hacmi bulunmadığını söyledi.

bitcoin-dolar
Google Trends 2017-2020 arası Bitcoin arama grafiği. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!