Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanadalı Şirket 2 Milyon Dolarlık Bitcoin Aldı

Sanal gerçeklik (AR) hizmetleri veren ve 480 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan NexTech AR Solutions, 2 milyon dolarlık Bitcoin yatırımı yaptığını açıkladı. Şirket bunun henüz bir başlangıç olduğunu ve BTC yatırımlarının 2021 yılında devam edebileceğini söyledi.

E-ticaret, eğitim, etkinlikler için arttırılmış gerçeklik deneyimi sağlayıcısı NexTech AR Solutions şirketi bugün yayınladığı basın bildirisi ile Bitcoin yatırımı yaptığını açıkladı. 480 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan NexTech bu yatırımın miktarını 2 milyon dolar olarak açıklarken, 2021’de devamının gelebileceğini de duyurdu.

Bitcoin yatırımı uzun vadede nakit tutmaktan daha kârlı

NexTech CEO’su Evan Gappelberg, Bitcoin yatırımı hakkında açıklamalarda bulundu. Gappelberg, şirket tarafından yapılan BTC hamlesinin, sermaye çeşitlendirme stratejisinin bir parçası olduğunu söyledi. Ellerindeki nakitten %0,06 getiri sağladıklarını belirten CEO, Bitcoin yatırımının uzun vadede nakde göre çok daha kazançlı bir potansiyeli bulunduğunu dile getirdi. Bitcoin’in altının dijital bir sürümü olduğunun altını çizen Gappelberg, dijital dönüşümün bir parçası olarak bu değişimde şirketçe yer almak istediklerini belirtti.

“Bitcoin’in tıpkı altın gibi bir değer deposu olarak giderek daha fazla görülmesi ile altını yakalayabileceğini düşünüyoruz.”

“Bu yatırım için doğru zaman”

Bitcoin bu yıl hem bilinirliliğini hem de değer deposu olarak konumunu daha fazla genişletirken, bu durumda kurumsal yatırımcının etkisi bir hayli fazla oldu. Kurumsal şirketlerin ilgisi BTC yükselişi için bir katalizör görevi gördü ve yılın son günlerinde Bitcoin fiyatı yeni rekorunu 28 bin doların üzerinde konumlandırmayı başardı.

2020 yılında kurumsal akıma öncülük eden ve BTC yatırımlarıyla ses getiren birçok şirket boy gösterdi. MicroStrategy 1 milyar dolarlık, Guggenheim Partners 530 milyon dolarlık, Mass Mutual 100 milyon dolarlık ve Square 50 milyon dolarlık Bitcoin yatırımı yaptı. NexTech’ten yapılan açıklamaya göre, şirket Bitcoin’in kurumlar tarafından yaygın olarak benimsenmesi sürerken yatırım için doğru zaman olduğu düşnerek böyle bir adım atmaya karar verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!