Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP ile Litecoin Arasında Dördüncülük Yarışı Başladı

Son günlerde SEC ve Ripple arasında yaşanan dava gerginliği XRP fiyatının düşmesine neden olurken, XRP’nin piyasa değeri de bundan etkilendi ve Litecoin ile dördüncülük yarışına girdi. Sıralamada 10 milyar dolarlık değere sahip olan XRP’nin arkasından gelen Litecoin, 8 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), 22 Aralık’ta Ripple’a 1.3 milyar dolar değerinde kayıtsız menkul kıymet (XRP) satışı yaptığı gerekçesiyle dava açacağını duyurdu. Bu duyurudan önce, XRP’nin piyasa değeri 20 milyar dolar seviyesindeydi. Dava açıklamasıyla birlikte XRP aleyhine peş peşe açıklanan haberler neticesinde, XRP’nin fiyatı ve piyasa değeri ciddi oranda geriledi.

SEC’in dava haberiyle birlikte Bitstamp, OKCoin, CrossTower, Beaxy gibi bazı kripto para borsaları XRP’yi delist ettiklerini duyurdu. Son delist haberi ise Coinbase kripto para borsasından geldi. Coinbase, XRP işlemlerini 19 Ocak 2021’de tamamen askıya alacağını açıkladı.

XRP fiyatı son bir haftada büyük oranda düştü

CoinGecko verilerine göre, 22 Aralık tarihinde 0.45 dolar seviyesinde işlem gören XRP, SEC dava açıklaması ve arka arkaya gelen delist haberleriyle birlikte düşüş göstermeye devam etti. Haber akışlarıyla birlikte son 1 haftada %55’in üzerinde düşüş gören kripto para, son 24 saatte de %20’nin üzerinde düştü.

xrp-litecoin

Tüm bu haber akışları ve fiyat gerilemesiyle birlikte XRP’nin piyasa değeri CoinMarketCap verilerine göre 29 Aralık itibarıyla 10 milyar dolara geriledi. Kripto paranın dava haberi öncesi piyasa değeri ise 20 milyar dolar seviyesindeydi.

xrp-litecoin
Mavi: XRP piyasa değeri. Yeşil: XRP fiyatı. Sarı: BTC fiyatı. CoinMarketCap

Piyasa değeriyle beşinci sırada bulunan Litecoin’de son durum

Piyasa değeri bakımından beşinci sırada bulunan Litecoin’in güncel piyasa değeri 8 milyar dolar seviyesinde. 22 Aralık’ta XRP’nin düşüş sürecine girmesiyle birlikte Litecoin fiyatının ve piyasa değerinin yükseliş eğilimine girdiği görülüyor. 22 Aralık Litecoin piyasa değeri 6 milyar dolar seviyesindeyken fiyatı da 100 dolardı.

xrp-litecoin
Litecoin fiyat grafiği.
xrp-litecoin
Mavi: Litecoin piyasa değeri. Yeşil: Litecoin fiyatı. Sarı: BTC fiyatı. CoinMarketCap
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!