Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Gerçekleşmiş Piyasa Değerinin Yüzde 16’sı Kurumsal Şirketlere Ait

CryptoQuant CEO’su, Bitcoin gerçekleşmiş (realized) piyasa değerinin %16’sının kurumsal yatırımcılara ait olduğunu açıkladı. CEO, açıklamasını yaparken Grayscale ve diğer kurumsal firmaların yönetimi altında bulunan Bitcoin verilerine atıfta bulundu.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin gerçekleşmiş piyasa değeri üzerine Twitter’da bir açıklama yaptı. Ki Young, kurumsal firmaların yönetimi altında bulunan (AUM) kripto varlıkları öne sürerek Bitcoin realized (gerçekleşmiş) market cap değerinin %16‘sının kurumsal şirketlere ait olduğunu gösterdi. CEO, Barry Silbert’in paylaşmış olduğu son AUM verisini alıntılayarak şunları yazdı:

“Bitcoin gerçekleşmiş piyasa değerinin %16’sı kurumsal yatırımcılara ait.
BTC realized market cap: 186 milyar dolar
Grayscale AUM: 19 milyar dolar
Kurumsal şirketler AUM: 30 milyar dolar.”

*Realized market cap: Kaybolan, erişilemeyen ve uzun süre kullanılmayan kripto paraların ele alınmadan hesaplandığı, gerçekleşmiş piyasa değeri.

bitcoin-kurumsal
Her bir BTC’nin en son işlem gördüğü fiyat üzerinden toplanmasıyla elde edilen değer. Grafikte realized piyasa değerinin 186 milyar dolar seviyesinde olduğu görülüyor.

Grayscale’in ne kadar Bitcoin’i var?

Grayscale Bitcoin Trust bünyesinde, Barry Silbert’ın Twitter üzerinde yapmış olduğu açıklamaya göre, 19 milyar dolar değerinde kripto varlık bulunuyor. Şirketin 1 Kasım tarihinde yönetimi altında bulunan (AUM) kripto varlıkların değeri ise 7.6 milyar dolar seviyesindeydi. Grayscale Bitcoin Trust’ta da 16.3 milyar dolar değerinde Bitcoin bulunuyor.

bitcoin-kurumsal
Grayscale yönetimi altında bulunan varlıklar. Kaynak

“Kurumsal yatırımcılar Bitcoin almaya devam ediyor”

Ki Young, kurumsal yatırımcılar hakkında farklı bir yorum daha yaptı. Borsalarda daha az balina bulunduğunu ifade eden CEO, kurumsal yatırımcılar BTC almaya devam ettiği için görülen rallinin devam edeceğini dile getirdi. Bununla birlikte, rallinin devamı için borsalarda bulunan balina oranının da %85’in altında seyretmesi gerektiğini ifade etti.

bitcoin-kurumsal

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!