Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase XRP İşlemlerini Durduruyor

Coinbase ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC)’nun Ripple’a açtığı menkul kıymet davası sebebi ile XRP işlemlerini 19 Ocak 2021’de tamamen askıya alacağını duyurdu.

Kripto para şirketleri SEC’nin Ripple aleyhinde açacağı XRP davası sonrasında buna göre pozisyon almaya başladı. Bu şirketler Ripple’a ceza kesilmesi ihtimaline karşın XRP hizmetlerini durdurma kararı alıyor. Bunların arasında Coinbase de eklendi.

Coinbase beklenen açıklamayı yaptı

İsviçre merkezli bir şirket olan 21Shares, bu dava sebebiyle XRP hizmetine son vermek zorunda kaldı. Yurt dışındaki şirketler bile bu davadan etkilenirken ABD merkezli Coinbase’in nasıl bir yol izleyeceği merak konusuydu. Coinbase’in XRP hizmetlerini durdurmaktan başka çaresinin olmadığı dile getirildi.

Dev borsa aldığı kararı 29 Aralık günü açıkladı. Salı günü itibarıyla XRP ile yalnızca limit işlemlerinin yapılabileceği, 19 Ocak 2021 günü tüm işlemlerin durdurulacağı açıklandı. XRP kullanıcılarının bu tarih sonrası hesaplarına erişim sağlayabilecekleri belirtildi.

Yapılan açıklamanın bir diğer detayı ise Coinbase’in, XRP’nin Spark airdrop’unu hala destekleyeceklerini belirtmesiydi.

XRP’ye şimdi ne olacak?

Ripple’ın en büyük ortaklarından SBI Holdings, 28 Aralık tarihli paylaşımında şirkete destek verdi. SBI, Japonya’nın SEC’nin aksine XRP’yi menkul kıymet olarak değil kripto para varlık olarak tanımladığını açıkladı. Şirket Japonya’daki XRP işlemlerinin devam edeceğini duyurdu.

SBI Holdings’ten destek gelirken Ripple karşısında pozisyonlanan şirket sayısı artıyor. Şu ana dek Coinbase, OKCoin, Bitstamp, CrossTower, Beaxy, OSL, Jump, Galaxy, B2C2, Bitwise, 21Shares ve Simplex adlı kripto para şirketleri XRP hizmetlerini durdurma/kısıtlama kararı aldı. Yapılan yorumlar, ABD pazarında ayağı bulunan her şirketin XRP hizmetlerini durdurmak zorunda kalacağı yönünde.

XRP fiyatı Coinbase haberi sonrası nasıl etkilendi?

XRP yatırımcıları Coinbase haberi öncesinde 0.28 dolardan işlem yapabiliyorlardı. XRP bu haber sonrasında %20’ye varan oranda düşüş yaşadı. CoinGecko verilerine göre 0.223 dolar düzeyine kadar düşüldü. XRP’nin piyasa değeri 10.4 milyar dolar oldu. Bu sayı 22 Aralık günü 22 milyar dolardan fazlaydı.

Xrp coinbase haberi sonrası grafik
Xrp coinbase haberi sonrası grafik
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!