Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken CEO’su Powell: Bitcoin (BTC) Fiyatı 1 Milyon Dolara Ulaşabilir

ABD’nin en büyük kripto para borsalarından birisi olan Kraken’in CEO’su Jesse Powell, sıkı bir Bitcoin (BTC) yatırımcısı olarak biliniyor. Powell, Bloomberg’e verdiği güncel bir röportajda ise BTC hakkında oldukça iddialı bir açıklamada bulundu. Ünlü CEO’ya göre Bitcoin fiyatı önümüzdeki 10 yıllık süreçte 1 milyon doları bulabilir.

2020 yılının parlayan yıldızı: Bitcoin 

2020 kesinlikle Bitcoin’in parladığı ve küresel sahnede ön plana çıktığı bir yıl oldu. Powell buna vurgu yaparak şu an Bitcoin’in arkasında inanılmaz bir ivme olduğunu belirtti. 2020 yılında görülen küresel ekonomik belirsizliğin Bitcoin’e yaradığını düşünen Powell, halka açık şekilde listelenen şirketlerin Bitcoin almaya başlamasının bunun kanıtı olduğunu ifade etti.

Kurumsal isimleri daha fazla Bitcoin almaya iten faktörlerin başında ise koronavirüs krizi ile sınırsız mali genişleme yer alıyor. Hayatın durduğu anlarda ABD’nin sınırsız para basması, dolara olan güveni iyice azalttı. Powell, yatırımcıların Bitcoin’i daha önce “oldukça volatil egzotik bir varlık olarak” gördüklerini belirtti.

Ünlü CEO’ya göre trilyonlarca dolara denk gelen yeni arz ise Bitcoin için durumu değiştirdi. Powell artık sınırlı arza sahip ve altına kıyasla bile daha iyi bir değer saklama aracı olarak görülen Bicoin’in ilgi çekmeye başladığını belirtti.

BTC’nin volatilitesi uzun süre devam edecek 

Kurumsal yatırımcı gelmesine rağmen Bitcoin’in volatilitesinin devam edeceğini ifade eden Powell, çözümü ise tek bir kelime ile açıkladı:

“HODL.”

Kraken CEO’su 28.000 dolar ile 1 milyon dolarlık fiyat seviyeleri arasında ciddi bir volatilite görüleceğini düşünüyor. Powell’a göre 1 milyon dolarlık birim fiyata ise “başka bir on yıllık sürede” ulaşılabilir. Powell’ın kripto para ekosistemi hakkında yaptığı yorumlar ise Bitcoin ile sınırlı kalmadı. Ünlü isme göre ETH en az BTC kadar parlak bir geleceğe sahip.

Ethereum ve ekosistem büyüyor 

Powell aslında büyüme elde edecek tek kripto paranın Bitcoin olmadığını düşünüyor. Ünlü isme göre DeFi sektörü “ekosistemin büyüyen ve zamanla daha büyük bir konuma ulaşan parçası” konumunda. Powell, Bitcoin için olduğu kadar Ethereum için de geleceğin parlak olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!