Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: Coinbase, XRP Satışları Yüzünden Dava Edildi

ABD’nin en büyük kripto para borsalarından Coinbase, XRP satışları nedeniyle dava edildi. Ortaya atılan iddiaya göre bu dava Kuzey California federal mahkemesinde açıldı. Davada  Coinbase’in XRP satışları ile elde ettiği komisyonların iadesinin talep edildiği belirtiliyor.

Coinbase’e XRP davası açıldı 

Anderson Kill hukuk firmasının ortağı Stephen Palley tarafından paylaşılan bilgilere göre, California federal mahkemesine giderek açılan dava temelde haksız rekabet yasasının ihlalini temel alıyor. Davacı Thomas C. Sandoval, Coinbase’in menkul kıymet olduğu iddia edilen XRP satarak haksız rekabet kanununu ihlal ettiğini ve satışlardan komisyon elde ettiğini iddia etmekte.

kripto-para-borsa-sec-coinbase-xrp-dava
Açılan davanın belgesi

Ripple’a geçtiğimiz hafta açılan SEC davası sonrasında Coinbase kısa süre içerisinde XRP alım satımını ABD’li kullanıcılar için askıya aldı. Dava haberi ile birçok kişi bunun SEC cephesinden gelen bir adım olduğunu düşünse de söz konusu girişim bireysel bir dava olarak ön plana çıkıyor.

Coinbase “haksız rekabet oluşturdu”

Davacı Thomas C. Sandoval, “Coinbase tarafından yasa dışı şekilde satılan menkul kıymetler için ödediği komisyon ücretlerinin iadesini” talep etmekte. Dava dosyasının üçüncü maddesinde Ripple’a ve XRP kripto para birimine dikkat çekildiği ve vurgu yapıldığı görülüyor.

Dava Coinbase’i etkileyecek mi? 

Davacı taraf, Coinbase’in XRP’nin menkul kıymet olduğunu bildiği halde XRP sattığını öne sürmekte. Davacının iddiasına göre Coinbase, Ripple yöneticilerinin açıklamalarını biliyordu ve XRP’nin bir emtia değil; menkul kıymet olduğunun farkındaydı. Avukat Stephen Palley, bunun Coinbase’e karşı zayıf bir argüman olduğunu vurguladı.

The Block ekibinden Larry Cermak; konuyla ilgili uzmanlığı olmadığını dile getirerek buna benzer bir ifadede bulundu. Cermak borsaya karşı açılmış bu davanın büyük bir “önem taşıdığını düşünmediğini” söyledi.

Davaya tepki gösteren bazı isimler, Coinbase’in SEC ve Ripple arasındaki dava sonuçlanmamışken “yasa dışı menkul kıymet satışı yapmakla” suçlanamayacağını öne sürdüler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!