Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: Binance US, XRP’yi Delist Ediyor

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance’in ABD’deki platformu Binance US, XRP’yi delist edeceğini açıkladı. Yapılan duyuruda 13 Ocak 2021 tarihinde, TSİ 18.00 itibarıyla XRP’nin Binance.US. borsasından kaldırılacağı belirtildi. 

Binance.US kullanıcıları yukarıda belirtilen tarih ve saatten itibaren XRP yatıramayacak. Binance.US, bu delist gelişmesinin Spark (FLR) token airdrop programından elde edilen hakları engellemeyeceğini ifade etti. Binance.US kullanıcıları sahip oldukları XRP miktarına göre elde ettikleri FLR airdrop hakkını kaybetmeyecek.

Binance.US’in hacim kaybı ne kadar? 

Binance.US platformunun ticari hacmine bakıldığında XRP/USD işlem çiftinin dördüncü sırada olduğu görülüyor. XRP/USD paritesi son 24 saat içerisinde yaklaşık 10 milyon dolarlık ticari hacme ulaşırken, XRP/USDT paritesinin neredeyse 4 milyon dolar seviyesinde olduğu görülüyor. Ticari hacim bilgilerine bakıldığında XRP’nin aslında Binance.US için çok büyük bir hacim kaybı olmadığı söylenebilir. Yine de Binance.US’in toplam hacminin yaklaşık %10’unu XRP pariteleri karşılıyor.

Binance.US üzerinde USD ve USDT işlem çiftlerinin dışında sadece XRP/BTC ile XRP/BUSD işlem çiftlerinin bulunduğu ancak bunların hacim olarak alt sıralarda yer aldığı görülüyor.

Binance.US borsasının böyle bir hamle yapacağı aslında kulislerde beklenen bir olay olarak konuşuluyordu. Cinneamhain Ventures ortağı Adam Cochran, Ripple davası nedeniyle Binance’in ABD’de köşeye sıkışabileceğini vurguladı.

XRP işlemlerini durduran borsaların sayısı artıyor 

XRP/USD işlem çifti bu yazının kaleme alındığı an itibarıyla %3,5 düşüş yaşadı ve 0,206 dolar desteğine kadar geriledi. XRP fiyatının Coinbase ve Bitstamp gibi kripto para borsalarından gelen kötü haberler ile ise çok daha sert düştüğü görüldü. Binance.US ile birlikte ise XRP’yi delist eden veya ABD’li kullanıcılar için kullanımını noktalayan önde gelen borsaların sayısı 5’i geçti. Buna rağmen hala Huobi veya OKEx cephesinden delist benzeri bir açıklama gelmedi. Bunun sebebi ise iki borsanın da ABD ile ciddi bir regülasyon ilişkisi olmaması şeklinde yorumlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!